IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият идол на „Манчестър Сити“ кара най-евтината кола в тима

Електричката на Фил Фоудън е равна на заплатата му за ден и половина

Момче от града, момче от школата, Фил Фоудън е безспорният идол на публиката на „Манчестър сити“. Крилото има забележителните 22 гола за английския и европейски клубен този шампион, засенчвайки дори суперзвездите Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне. 

 
Фил Фоудън


23-годишният левичарят получава заплата от 11,7 милиона паунда годишно. Което не му пречи да кара най-евтината кола сред целия отбор. И явно няма никакво желание да се състезава с по-скъпите зверове на останалите в „Сити“.
 

Фоудън издържа шофьорския си изпит едва през миналия декември. Той се включи в социалните медии, за да потвърди новината. Футболистът позира зад волан с лого на VW и вдигнат палец, държейки сертификата. Колата, която кара, е изцяло електрическият хечбек ID.3. Моделът струва на Острова максимум £40 000 с всички екстри. Повтаряме, Фил взима по 225 000 паунда на седмица. Или е изкарал парите за автомобила за ден и половина.
 
 

ID 3


Този VW идва с електромотор от 150kW, задвижващ задните колела, но няма как да се сравнява по скорост с Lamborghini или Ferrari, които украсяват тренировъчния комплекс на шампиона. ID.3 достига 0-100 км/ч за около 7,9 секунди, но има максимална скорост само от 140 км/ч. Перфектна стартова кола обаче за нов шофьор!

Целият живот дотук на Фоудън е лишен от показност. Когато още е тийн, той дава 2,8 милиона паунда за къща в баровско предградие на Манчестър, но се настанява там с родителите си.  


Фил Фоудън


Едва по-късно вади още 3 милиона за свой дом в престижния квартал Престбъри, на 5 минути от мама и тати. Всъщност, Фоудън е роден в Стокпорт, на минутки от богатите улици. Къщата има 5 спални, а селото на юг от Манчестър е любимо на всички футболни величия от двата местни гранда. Наблизо преди години живееше и нашият Димитър Бербатов.
 
Фил има две деца от ученическата си любов Ребека. От малък е луд по риболова, запален от своя баща. И до ден днешен използва свободните дни, за да релаксира с въдица в ръка между Англия и Испания.

 
 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    "Едва по-късно вади още 3 милиона за свой дом в престижния квартал Престбъри, на 5 минути от мама и тати. " Буртално неуважение ... ама такива са журналята навсякъде.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Didjei ( преди 2 седмици )
    Колата му е супер
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 2 седмици )
    Не, че нещо, ама да ръсиш мозък и философия докато пишеш "инжИнер" е доста иронично.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Achtung ( преди 2 седмици )
    Съмнявам се заплата да му се дава от държавата, в крайна сметка щом плаща данъци, оставете частния бизнес да си дава каквито заплати реши. Когато един инженер, лекар и тн генерира приходи за компанията си в същия размер ще му дадат не по-малка заплата.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    DELJESU ( преди 2 седмици )
    Блести даже и Сити,а е все още на 23.Ако Ливър го купят(хм),няма кой да ги спре за нищо на света
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Един лекар, инжинер, или учител, трябва цял живот да работи за неговата седмична запалата. А са учили едни 20г. И това е справедливо? Не му завиждам за пари или каквото и да е, жив и здрав да си го/ги ползва със здрав. Но той е един "циркаджия", който допринася много по малко от инжинери, лекари учители. НО както са казвали в древния Рим, хората искат хляб и зрелиша и това им се дава (буквално).
  • #1
    21 rate up comment 6 rate down comment
    777 ( преди 2 седмици )
    Голям симпатяга. Много лъчезарно и скромно момче, със страхотен талант. За мен е с много по голям принос за отбора от прехваления Ерлинг Холанд.