IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Любимите коли на футболната звезда Ерлинг Холанд

Норвежецът няма нито едно Porsche или Ferrari

Една от най-големите звезди на световния футбол – Ерлинг Холанд, е от играчите, които не парадират с автомобилите си в социалните мрежи. Норвежкият нападател на английския Манчестър Сити обаче често е виждан да шофира коли с много висока мощност, но той не показва никакво пристрастие към типичните суперавтомобили, които други футболисти харесват толкова много като Porsche, Ferrari, Bugatti, McLaren или Lamborghini, съобщава Marca.

 

Ерлинг Холанд и неговите автомобили

 

Високият 194 см, 22-годишен Холанд получава 432 000 евро на седмица от своя клуб и определено може да си позволи каквато кола си поиска. Соченият за най-добър нападател, не само в Европа, не оставя и следа в социалните мрежи за машините в своя гараж. От пътуванията му към тренировки и мачове за него личи известна пристрастност към SUV. Най-луксозният модел от всички, които е виждан да шофира футболистът във Великобритания, е бял Rolls-Royce Cullinan. Такава имат негови колеги като Кристиано Роналдо или Тибо Куртоа.

Цената на Cullinan започва от около 280 000 евро, но никой, който купува такава кола, не пропуска да я оборудва с много скъпи опции и накрая е нормално цената да надхвърли 350 000 евро. Автомобилът има V12, 5,7-литров двигател с 570 к.с. и въпреки, че тежи повече от 2,7 тона, може да развие 250 км/ч и да ускорява до 100 за 5,2 секунди.

 

Range Rover Sport P510e First Edition

 

Друг автомобил, който Холанд е виждан да шофира, е Range Rover Sport. Изданието допълва, че не знае точната версия, но предполага P510e First Edition - най-скъпият, мощен и най-добре оборудван от всички модели на марката. Цената на такъв автомобил започва от 145 500 евро.

Още като играч на германския „Борусия“ (Дортмунд), където беше до 2022 г., Холанд управлява Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic Coupe. Германският SUV ускорява до 100 км/ч за 3,9 секунди и достига максимална скорост 280 км/ч.

 

Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic Coupe

 

Двигателят е V8, генерира мощност 612 к.с. и работи с 9-степенна автоматична скоростна. Цената започва от 181 000 евро, разбира се, без да има списък с опции, които ще увеличат значително цифрата.

Следващият автомобил в гаража на норвежкия футболист е Audi RS6 Avant Performance quattro – единствата му кола, която не е SUV. Най-впечатляващото в немския модел е, че съчетава силуета на семеен автомобил (има 565 л багажно пространство) с технически и механични аргументи на истински спортен автомобил.

 

Audi RS6 Avant Performance quattro

 

Версията Performance е с мощност до 630 к.с. и 850 Нм въртящ момент, което му позволява максимална скорост 280 км/ч и ускорение до 100 км/ч само за 3,4 секунди. Базовата цена на автомобила е 152 000 евро.

 

 

0 от 500