IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кристиано Роналдо получи Rolls-Royce за коледен подарък

Струващият поне 337 000 евро Dawn е от половинката му Джорджина

Футболната звезда Кристиано Роналдо може и да няма все още клубен отбор, но има нов суперавтомобил в своя автопарк, който и без това меко казано е впечатляващ – това е Rolls-Royce Dawn.

 

cristiano ronaldo-rolls-royce

 

Луксозният кабриолет е коледен подарък от „личния“ Дядо Коледа на футболиста - неговата приятелката Джорджина Родригес. Двойката публикува снимки и видеоклипове в Instagram, на които подаръци получават и техните деца. По-малките - велосипеди, а най-големият Кристиано-младши, който е на 12 години, получи състезателен симулатор от Next Level Racing. На капака на Rolls-Royce има голяма червена панделка с надпис „Благодаря ти, любов моя“.

Този автомобил не е първият подарък за нападателя от приятелката му - за 37-ия му рожден ден на 5 февруари тази година Джорджина зарадва любимия си с Cadillac Escalade ESV. А по същия повод през 2020-а Роналдо получи черен Mercedes-AMG G 63 Brabus.

 

cristiano ronaldo-rolls-royce-2

 

Цената на кабриолета започва от 337 000 евро. Но това не е проблем за хора като Джорджина Родригес, която може да се похвали с лични средства от около 10 милиона долара, благодарение на работата си като модел и влиятелен човек в социалните медии.

Rolls-Royce Dawn беше свален от производство през март тази година и този автомобил е от финалната серия. Кабриолетът е с двуцветен бял и сребрист екстериор и бяла тапицерия. Dawn е единственият настоящ кабриолет в гамата на британския производител на луксозни автомобили, което го прави много ексклузивен.

 

cristiano ronaldo-rolls-royce-4

 

Под капака има 6,6-литров V12 двигател, който доставя мощност 571 к.с. и 820 Нм въртящ момент към задните колела чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия. Ускорението до 100 км/ч е за 4,9 секунди, има максимална скорост, ограничена електронно до 249 км/ч.

Тази година беше трудна за Роналдо в професионален план. След като напусна Манчестър Юнайтед, след това Португалия отпадна в четвъртфиналите на световното първенство в Катар. И вече дълго време Кристиано не може да подпише договор с нов клуб, но очаква се в най-скоро време да премине в отбор от Саудитска Арабия.

 

cristiano ronaldo-rolls-royce-3

 

Иначе португалецът има една от най-забележителните колекции от автомобили в света на футбола, оценена на около 20 милиона долара. В гаража са още Lamborghini Urus, Lamborghini Aventador, Rolls-Royce Cullinan, Rolls-Royce Phantom Drophead, McLaren MP4-12C, Ferrari 599 GTO, Mercedes-Benz SLS AMG , Bentley Flying Spur и Aston Martin DBX.

Когато става въпрос за още по-скъпи коли, той има няколко Bugatti, включително Chiron, Veyron Sport Vitesse, а също така се говори, че е похарчил 9 милиона долара за Centodieci, плюс McLaren Senna, Ferrari Monza SP2.

 

 

0 от 500