IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

AMG пуска електрически супер SUV с над 1000 коня

Моделът ще се прави само по поръчка и ще излезе през 2026 година

Mercedes-Benz отмени пускането на странно изглеждащия наполовина седан/наполовина SUV, който трябваше да излезе под марката Maybach, но очевидно работи върху друг много специален автомобили. Според Autocar, с разработката на електрическия модел с над 1000 конски сили е поверена на подразделението AMG, като премиерата е планирана за 2026 г.


Mercedes-AMG


Бъдещият автомобил е изграден от нулата, като няма нищо общо с никой от настоящите модели на Mercedes. Той ще бъде изграден на новата платформа AMG.EV, като дължината му ще бъде над 4 метра, а разстоянието между двете оси точно 3 метра. Внушителните размери на SUV ще го позициониран като конкурент на Lotus Eletre и на бъдещия триредов електрически модел на Porsche. Освен това той косвено ще се конкурира plug-in хибрида BMW XM.

Очакванията са, че AMG първо ще представи концептуална версия на новия си SUV, който ще се настани на върха на гамата електрически модели. Не е ясно колко двигателя ще получи електромобилът, но тъй като ще има задвижване на всички колела, те ще бъдат поне два. Така освен забележителна мощност, бъдещият модел ще предлага и „изцяло ново ниво на възможности за променливо сцепление".

Неназованият електромобил може да служи като SUV еквивалент на Vision AMG, който трябва да бъде електрически наследник на модела AMG GT 4-Door Coupe. Бъдещият SUV ще се произвежда само по поръчка, като вече се правят промени във фабриката на Mercedes в Зинделфинген, където ще се сглобява и споменатия седан.


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Момчил ( преди 1 седмица )
    И къде ще ги караме тез 1000конски сили специално тук не мога да се сетя ония ден видях Бугатито на магистралата летене с 300 сигурно в неделя следобед беше ама тоя мафиот дето ти го е купил не си знае парите и все му е тая дали ще се счупи
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    И с 2000 ( преди 2 седмици )
    конски сили да пуснат ,все тая...Прецакаха си добрия дизайнерски стил ,наследен от Бруно Сако.Мерцедес отдавна не са това,което трябваше да са днес.На всичкото отгоре са безбожно скъпи (на какво отгоре?).Китайската индустрия ще ги премаже буквално.Те и без това AMG са почти изцяло с китайски акции ,без китайските пари просто няма да ги има.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Nev ( преди 2 седмици )
    И какво ще му прави точно АМГ на тази електричка?
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Смех ( преди 2 седмици )
    Руснаците и немците си приличатнпо едно : "ще".
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    СЪЧИНЕНИЯ ПО КАРТИНКА НЯМА СТАНЕ ОТ МЕН ДА ЗНАЕТЕ ТОВА Е ЛОША ШЕГА ЗАПОМНЕТЕ ГО