fallback

Китайци извадиха „вечна“ батерия

Продуктът на Catl и Yutong има гаранция от 15 години и 1,5 милиона км

Гигантът Catl в сътрудничество с Yutong, един от най-големите производители на автобуси в Китай, представи нова супер батерия. Тя е предназначена за големи търговски превозни средства.    

Според компанията - новата батерия не показва признаци на загуба на производителност през първите 1000 цикъла. Тя има гаранция за внушителните 1,5 милиона км и 15 години . Yutong нарича тази „дълготрайна батерия” първа в индустрията за електрически превозни средства.

Новината е последната от поредицата скорошни постижения в технологията на батериите от Catl. През февруари същата компания плюс  други китайски производители стартираха сътрудничество с  BYD и Nio за разработване на твърдотелни батерии.

Catl и Yutong имат партньорство от 12 години специално в областта на електрическите автобуси и камиони. Двете компании планират да използват ресурсите си за разширяване па пазарите в чужбина. Автобусите Yutong са оборудвани с батерии Catl и в момента се продават в над 40 страни, включително Италия, Франция, Обединеното кралство, Испания и Катар.  

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Докато не направят ГАРАНЦИЯТА 15 милиона километра и 150 години електромобилите няма да имат бъдеще
  • #1
    Антиелектрик ( преди 6 месеца )
    "Тя има гаранция за внушителните 1,5 милиона км и 15 години ." Малко е. Докато не направят грамчета 15 милиона километра и 150 години електромобилите няма да имат бъдеще
fallback
Последни