IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пусна нов SUV за 8600 евро

Taisor е създаден за индийския пазар, но ще се продава и в други държави

Добре известно е, че Toyota е глобална марка и като такава предлага на пазара превозни средства според вкусовете на различните пазари. В този случай японският концерн създаде нов градски SUV, който се казва Taisor и ще се състезава на пазара в Индия с автомобили като Hyundai Venue, Renault Kiger и Nissan Magnite.


Toyota Taisor


Моделът е специално разработен за развиващи се пазара, като е част от стратегическото партньорство на Toyota със Suzuki. Той произлиза директно от Suzuki Fronx и е най-евтиният SUV на Toyota в този регион на света.

Външният вид на Taisor следва този на Fronx, но разполага с различна решетка, както обикновено се случва при подобно сътрудничество между два производителя. Променени са и 16-инчовите алуминиеви джанти, хромираните вложки, LED светлинният подпис и цветовата палитра.


Toyota Taisor


В салона са променени само логата. Акцентите включват мултимедийната система с 9-инчов екран тип „таблет“, различни текстури и цветове на материалите, както и оборудване като Apple CarPlay и безжичен Android Auto, 360-градусова камера, индукционно зареждане на телефона, достъп и стартиране без ключ, както и автоматичен климатик.

Новият SUV на японската марка ще се предлага с избор от два двигателя. Основният е 1,0-литров с 3 цилиндъра и турбо, който развива 100 к.с. Другият вариант е 1,2-литров атмосферен с 4 цилиндъра и мощност 90 к.с. В зависимост от версията скоростната кутия може да бъде петстепенна механична или шестстепенна автоматична.


Toyota Taisor


Очевидно външните размери са същите като тези на Fronx, тоест 3995 мм дължина, 1765 ширина и 1550 височина. Както стана ясно, Индия ще бъда основният пазар на Taisor, като там началната цена е 774 000 рупии, което се равнява на едва 8600 евро. По-късно Toyota ще предложи автомобила и на пазарите в Южна Африка и Близкия Изток.

Що се касае до Европа, там появата на евтиния SUV изглежда невъзможна. Toyota се радва на отлични резултати на Yaris Cross, който се задвижва от хибридна система със 130 к.с. В също време обаче марки като Opel, например, имат по два градски SUV в гамата си, така че всичко е възможно.


Още снимки на новия SUV на Toyota - вижте в галерията:


0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Една от причините са сме в т.нар.Европейски съюз е точно тази! Те да си карат чисто новите коли ,а ние да им обичаме ***!То толкова стрели коли къде може да се изхвърлят другаде освен в България! Пък и пари ше вземат от това!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Dacia ще Ви стигат на европейците
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Guru ( преди 3 седмици )
    Преди 10 дни говорих с един китаец за колите там и тук. Една и съща кола там се продава за 10к долара, тук е 23к долара. Темата започна от там, че той ме пита що аджеба карам 20 годишен мерцедес. Като му казах, че най-евтината кола тук е около 14к долара се пукна от смях.
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Охотник ( преди 3 седмици )
    Първо не уточнихте, още един модел в този сегмент Honda Elevate. Второ понеже има много комплексари, в Европа да плащат 4-ри пъти повече. За същият модел. Ще духа е супата. И ще сме континента, с най-скъпите автомобили. Защото сме овце и си мълчим.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Ний сме богати. Плюс туй пазим природата, особено с 20 годишни дизеляци с изкормени ДПФ-и. Принципно няма лошо в ЕС цените да са високи. По този начин се пазят от всякаква имиграционна ***, тъй като дори и да работят, пак няма да вземат достатъчно пари, за да имат стандарта на европейците. Лошото е, че нито са се опазили от имиграционната ***, нито ние българите сме от тия, дето могат да го докарат до ЕС стандарта.
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    #7, важното е да тичаме да гласуваме, пък народа да го духа
  • #7
    27 rate up comment 6 rate down comment
    Някой ( преди 3 седмици )
    С този Европейски съюз, май повече обедняваме. За другите пазари колата 17 000 лв. За ЕС не може. Чисто нова. Тука 20 годишните таралясници струват толкова. Ето и Китайците пуснаха пълноразмерен, нормален електрически седан, бъкан с екстри за 20 000 лв. в Китай. В ЕС два пъти и нещо по - скъп.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Супер Скръндза ( преди 3 седмици )
    Аз пък за тези пари ще си купя 30 коли за 600 лв и с всяка ще мина 10000 км без да и сменям гумите и да и плащам автокаско.Шегувам се, но и така става.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Не мерси
  • #4
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Никъде не пише дали е 4по 4 или само на предно/задно но ко пък не ми пука за таз ламарина