IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota вади нов компактен, но брутален SUV

Премиерата на модела е планирана за тази година

Toyota планира да представи официално нов компактен SUV, като това ще се случи още през 2024 година. На практика иновацията ще бъде по-достъпна алтернатива на популярния Toyota Fortuner. Това ще бъде брутално изглеждащ, но същевременно компактен SUV.


Toyota


В много страни, особено в азиатските, средноразмерния SUV Toyota Fortuner се радва на голямо търсене.Този модел се появи се през 2004 година и е изграден е върху платформата на пикапа Toyota Hilux. Първоначално Fortuner се продаваше само в Тайланд, но по-късно стана глобален модел.

Скоро в моделната линия на Toyota ще се появи един вид мини-Fortuner. Все още не е официално известно как ще се казва този нов компактен SUV. Според слуховете той може да получи името FJ Cruiser или Land Cruiser FJ.

По все още непотвърдена информация, новият всъдеход трябва да бъде изграден на платформата на новия пикап Toyota Hilux Champ, който дебютира през 2023 година, но както вече споменахме, тази информация все още не е официално потвърдена. 

Дизайнът на Hilux Champ не е нищо особено. Има така наречения "квадратен" дизайн с елементи на ретро стил. Новият компактен SUV на Toyota също ще има "квадратен" ретро стил, но ще е с повече премиум елементи. Тоест ще бъде малък, но брутално изглеждащ SUV. Междуосието му ще бъде 2 750 мм, както при Innova Crysta и Fortuner. Следователно новият SUV може да получи дву- и триредово разположение на седалките.

Оформлението на интериора ще бъде същото като това на пикапа Hilux Champ. Но SUV-то ще има по-добри материали, голям сензорен екран на информационно-развлекателната система, както и повече технологии от пикапа.

Линията от двигатели ще включва бензинови и дизелови двигатели. Например бензиновият двигател 2.7, с който вече се оборудва Toyota Fortuner. Що се отнася до дизелите, 2.4-литровият дизелов двигател най-вероятно ще е базов.

Toyota планира да представи официално мини Fortuner през втората половина на 2024-а. Първо ще се продава в Тайланд, а след това и в други страни по света. Все още не се знае колко ще струва. Но със сигурност парите ще са по-малко от тези за стандартната Toyota Fortuner.


0 от 500