IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо най-желаният хот-хеч не се продава в Европа?

Цената на Toyota GR Corolla на Стария континент е стряскаща

Феновете на Toyota, а и не само те, си задават въпроса „Защо Toyota GR Corolla няма да се продава в Европа?" Японският компактен хот-хеч дебютира в спортна версия в САЩ преди две години, като получава високи оценки за представянето си. И със сигурност би имала успех на Стария континент, където ще трябва да се конкурира с модели като Honda Civic Type R или Volkswagen Golf R.


Toyota GR Corolla


Още от самото начало обаче Toyota обяви, че няма планове за продажбата на най-свирепата Corolla в Европа. Оказва се обаче, че все пак има възможност хот-хечът да бъде доставен от тази страна на Атлантическия океан. Германски дилър на марката е успял да са сдобие с три бройки от модела, оборудван с 1,6-литров турбомотор с 3 цилиндъра, развиващ 305 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.

GR Corolla има три режима на работа системата за задвижване на четирите колела, като изпраща 60% от въртящия момент към предните колела, 30% към тях и 70% към задните колела или режим "Track", където нещата са 50/50. Максималната скорост е ограничена на 230 км/ч, въпреки че колата има много по-голям потенциал.


Toyota


Германският дилър, внесъл трите коли, обаче трябва да се справи с едно огромно предизвикателство - да намери купувачи за японския звяр. А това няма да е никак лесно, тъй като GR Corolla излиза колосалните 86 480 евро в Германия, което е с 47 300 евро повече от цената в САЩ.

Сумата включва германското ДДС, вносни мита, транспортни разходи, модификации на ауспуха, хомологация по цикъла WLTP, адаптиране на светлините към европейските изисквания, включване на трета стоп-светлина и комисионна на американския дилър в размер на 13 800 евро.

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Хфх ( преди 1 месец )
    Нали има ярис, тази корола е безмислена. Готина е колата, но в Европа има избор за подобни модели, а и не оправда съвсем очакванията. Обаче, зглежда че са подобрили някой от ключовите недостатъци, в обновената версия. И все пак..
  • #12
    14 rate up comment 27 rate down comment
    Иванов ( преди 1 месец )
    Golf R е сто пъти по-добър и не е 3 цилиндров. Тази Тойота не става за нищо, като всяка Тойота - ужасен дизайн на интериора и екстериора, гадни пластмаси в интериора , лежи на стари лаври за надеждност, от преди 25 години и да не изброявам още... Японските коли , преди 20-30 години, имаха едно предимство пред всички останали- рафинирани, икономични и здрави бензинови мотори( дизели така и не се научиха и нямаха интерес да правят). Днес , това предимство отдавна е изчезнало.
  • #11
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Къде е новият Ленд Круизър, явно гейропейците надделавят тук и се продават главно коли за тях като CHR, Yaris Cross, Aygo Cross и други подобни недоразумения.
  • #10
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Ха ха ( преди 1 месец )
    Е, трима празноглавци макар и трудно ще се намерят в голям пазар!Явно и японците и германците са наясно, че с такава цена повече от тази бройка е непосилна задача!
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    бри4онка ( преди 1 месец )
    100% от мост ауто ще вкарат частна (2ра употреба, почти нова) от Канада за под 50к евра.
  • #8
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Пак ли статия за този 3 цилиндров миксер?!? Имахте вече една статия, че много скъп излиза в ЕС
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Направо се чудя какъв е проблема да го продават и тук? Все пак toyota произвежда най-екологичните автомобили, които пречистват въздуха, независимо от мощността!
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Пепи ( преди 1 месец )
    Изглежда много добре
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Коментар 5 не е към колегата с първия коментар,а този под мен с 4
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 1,да беше ти купила 1 такава като в статията и нямаше да имаш нужда от химия,а и не само жена ти ще ти пусне,а и доста други.Непознати ми друже,не пишеш по темата в статии за автомобили,отиди в някое секс форум,там ще ти върви рекламата.