IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Corolla е №1 при компактните модели за 25-а година поред

Японският бестселър изпревари конкурентите с над 2 пъти повече продажби

Corolla може и да не е най-продаваният модел на Toyota (през 2023 година той беше изпреварен от RAV4), но отново е без конкуренция в класа на компактните автомобили. Това се случва за 25-а година поред, като преднината му пред втория в класирането е огромна, съобщава изданието Focus2move.


Toyota Corolla


През миналата година Corolla е продадена в тираж от 1,1 млн бройки по цял свят, което е увеличение с 0,1% спрямо 2022 г. и повече от 2 пъти повече от резултата на втория в класирането Honda Civic - 468 573 продажби (+13,6%). На трето място се нарежда Hyundai Elantra с ръст на продажбите от 8,3% и общ обем от 323 973 единици.

Доскорошният лидер на европейския пазар VW Golf заема четвърта позиция 289 722 продажби, като това е с 3,8% по-малко от предходната година. Веднага след него се нарежда друг модел на германската марка Volkswagen Sagitar, който се продава само в Китай - 285 500 бройки (+26,4%)

Друг китайския модел - GAC Aion S, е на 6-о място с 220 904 (+91,0%), изпреварвайки с малка разлика Audi A3 - 219 468 (+5,8%). В Топ 10 по продажби при компактните модели влизат още Lada Granta - 197 603 (+93,4%),, Maruti Baleno - 193 989 (+22,1%) и Honda City - 168 458 продажби (-20,6%).


0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 17 ( преди 1 месец )
    То и немските аналози са елементарни, пък се трошат постоянно ;)
  • #17
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Доста са дървени, но явно повечето народ си ги харесват, защото са евтини и то и няма и какво да се развали в такава елементарна кола.
  • #16
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Един друг ( преди 1 месец )
    Не само най-продавания модел в света на автомобилите,но и най-качествен. Доказано във времето.
  • #15
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Кажи сега ще се съгласиш ли, че toyota хвърля милиони за лобиране и е получила безвъзмездно стотици милиони за развитие на водородните технологии, които се оказаха ялови? Също така отричаш факта, че само до преди няколко години nokia беше най-успешният производител на мобилни телефони в историята, но вече е господин никой, защото точно като toyota, реши че е велика и диктува тенденциите и може да каже на клиентите какво да желаят, вместо да произвежда това което клиентите желаят - смартфони бе
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Абе шваба с каскет ( преди 1 месец )
    Но досега и ти не си имал топки да ми отговориш, какви според тебе щяха да са продажбите, ако думите на toyota се покриваха с делата? Винаги съм твърдял, че ако toyota наистина предлагаха на клиентите всичко което желаят, още от 10 години насам трябваше да им предлагат електромобили. Винаги съм твърдял че към момента щяха да продадат по 15 милиона автомобила годишно, защото когато правят нещо го правят като хората и щяха да продават по 5 милиона електромобила допълнително към 10-те милиона.
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Абе каскет ( преди 1 месец )
    За разлика от тебе, аз мога да видя както положителните така и отрицателните черти на всеки един предмет човек или фирма и да ги кажа без притеснения, без предразсъдъци и да бъда обективен. Точно както мога да кажа всички недостатъци на Тесла, Илон Мъск или който и да било. Не знам защо виждаш единствено хвалбите за Тесла и упреците към toyota, които ако не си обърнал внимание от пет години насам, никога ама никога не са били за качеството или настоящето, а винаги са за плановете им за бъдещето.
  • #12
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 месец )
    Тесльо пак се е превъзбудил под статия за Тойота.. Нищо общо с факта че това е най-успешния автомобилен концерн в историята, нали?
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 14 ( преди 1 месец )
    Всъщност говоря в множествено число на всичките ти самоличности защото се оказа че дори един единствен Гост с който пишеш има три самоличности с различни образования. Чак не мога да си представя ако и останалите 20 Ника имат по няколко самоличности как се оправяш.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 14 ( преди 1 месец )
    За тази липса на всякаква емпатия, етика и морал говоря. Баща ми наистина почина за разлика от Радев, който по вашите думи през 2021 все още беше инженер и работеше, през 2022 стана професор и започна да преподава, а преди една седмица стана светец защото се оказа, че е работил като инженер и професор след като е ВЪЗКРЪСНАЛ, защото починал през 2020 от коронавирус. Даже ме обвиниха, че аз съм го убил с дата и час, като съм присвоил самоличността му и пиша от негово име. Пълни психопати!
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 12 ( преди 1 месец )
    Аз да не съм психопат като вас? Това с умирането на инженер професор Радев вече ми дойде в повече! Колкото и да си мислех че сте дъното на етиката и морала и няма с какво да ме изненадате, направо бях шокиран Как може да се гаврите със смъртта, включително на виртуална личност. Няма такова падение. Чак ме е гнус да общувам със същества като вас. Не смятах че човешко същество може да падне толкова ниско, за да си защити лъжите!