IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Открадната Tesla остана без ток при полицейско преследване

Вместо да гонят престъпника, служителите на реда изчакаха батерията да умре напълно (ВИДЕО)

Открадната Tesla остана без ток при полицейско преследване

Кражбата на електрическо превозно средство, особено Tesla, не е добра идея, защото колите на американския производител имат допълнителна защита, а също така лесно могат да бъдат проследени с помощта на приложение за смартфон. Крадците са изложени и на друг риск - батерията на електромобила да се изтощи, докато бягат.


открадната Tesla


Точно за такъв инцидент съобщава телевизионният канал FOX 11, като в случая откраднатата Tesla Model S принадлежи на служителката на медията Сюзан Хисаруна. Тя е била на концерн в Западен Холивуд, когато установила, че колата е открадната. В този момент полицията в Лос Анджелис вече е знаела за случилото се, тъй като малко преди това неин патрул се е опитала да спре електромобила заради безразсъдно поведение на нейния шофьор.

През приложението на Tesla собственичката установила, че колата има пробег за още 20 километра и затова служителите на реда преценили, че е по-добре да изчакат, докато батерията се изчерпи напълно. Те следвали откраднатия Model S и се намесили, след като той останал без ток.



Крадецът първоначално успял да избяга, но по-късно е бил арестуван. Колата на журналистката обаче е задържана като част от друго разследване, тъй като в салона е открита окървавена брадва, с която по-рано е било извършено нападение. При него жертвата е пострадала, но без опасност за живота.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 седмици )
    Може и дизелов агрегат.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Къпан пор ( преди 4 седмици )
    Да си е носил резервна батерия.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    raiders ( преди 4 седмици )
    Тоя неграмотен крадец дали е знаел какво краде и как я е подкарал? Нали не могат да се крадат?
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 4 седмици )
    Тоя е луд,да краде тоя баклюк.
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До 2 ( преди 4 седмици )
    А защо мислиш че е при бензиновите ще е различно? Особено при новите правила компютъра да ти ограничава автоматично максималната скорост спрямо разрешената?
  • #2
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Скоро и 20 км няма да чакат куките - директно по комп.-а в патрулката нареждат на МПС-то да "pull over" и готово. А още малко по-нататък ти нареждат на чипчето в тиквето да не си помисляш да правиш зулуми и ти даже не стигаш ни до брадвата, ни до Тьислъта. Ще бъде всемирна "радост", "свобода" и "демокрация"... :-( Карайте още малко бензинките, не цъкайте на "лопатите" и плащайте в брой, че новият ред е "зад ъгъла"...
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    на концерН ли е била