IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилната инвестиция на Бекъм закъса сериозно

Компанията Lunaz Design спря работа заради отлагането на срока за преминаване към изцяло електрически коли

Едно от най-големите имена в историята на английския футбол Дейвид Бекъм притежава от 2021 г. 10% от добре известната компания за реставрация и преобразуване на автомобили Lunaz Design. Сега британската фирма обяви офи;иално, че за момента е спряла дейността си.

 
Бекъм


Причината е, че Lunaz възнамерява да продължи преструктурирането.. Базираната в Силвърстоун компания взе решението, след като новото правителство  обяви, че отлага забраната на двигателите с вътрешно горене до 2035 г.

Преди това с Борис Джонсън като лидер на страната срокът беше поставен до 2030 г.  Петгодишното отлагане принуждава компании, които са изцяло ангажирани с електричеството, да се реорганизират или преструктурират. Една от тях е Lunaz. Промените засегнаха и мегазвездата на английския футбол Дейвид Бекъм, който през 2021 година беше убеден да инвестира в бизнес модела на компанията. Дали той ще продължи като акционер, след като дейността е прекратена, засега остава неизвестно.

 
Бекъм


От компанията бяха лаконични: „Lunaz Group е в процес на трансформация, за да адаптира компанията и нейните дейности към съответните промени на пазара. Това е резултат от забавянето на законодателното изискване автопарковете да преминат към превозни средства с нулеви емисии. Всяка част от компанията прекрати дейността си като част от повторното стартиране под нова структура, за да отговори на настоящето и бъдещото търсене на пътнически и търговски превозни средства. Скоро ще направим съобщение за дългосрочното бъдеще на нашия бизнес“.

Приземяването е доста тежко за Lunaz , който след фалита на своя партньор LAT сега е принуден да започне от нулата.
 
 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Е, сега, Митето Бустеров ще отиде да им обясни, че всъщност вече им е почти по-евтино да ползват батерии вместо ДВГта, така че какви са тия лигавщини, че им трябва закон за изрична забрана на конглокентите им?
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    На калпавата ракета, космоса и крив...