IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компанията на Бекъм върна Aston Martin DB6 в производство

Спортният модел от 60-те години стана електрически автомобил

Известният Aston Martin DB6 се завръща на пазара. Спортният модел от 60-те години беше превърнат в електрически автомобил. Това се съобщава на уебсайта на компанията Lunaz Design, която е собственост на известния от близкото минало футболист Дейвид Бекъм.


Aston Martin DB6 Lunaz Design


Именно тази британска фирма извършва преработката на Aston Martin DB6. Тя е специализирана в превръщането на класически автомобили в електрически автомобили. Lunaz Design е съсобственост на футболната звезда Дейвид Бекъм, а цената на Aston Martin DB6 е 650 000 паунда ($815 900).

Купето Aston Martin DB6 е оборудвано с двигател с мощност 380 конски сили на задната ос. Отпред в празното пространство са поставени акумулаторни батерии с капацитет 80-120 kWh, а пробегът е до 410 км.


Aston Martin DB6 Lunaz Design


Специалистите обаче не се ограничават до това - Aston Martin DB6 получава модерно управление и спирачки, а купето му е възстановено до абсолютно оригинален вид.

Салонът също се реставрира сериозно, но с използване на съвременни екологични материали. За украсата е използвана изкуствена кожа, получена от ябълкова фира - отпадък от производството на сайдер. Платът е от царевица и целулоза, а изкуственият мрамор е от орехови черупки и яйца.


Aston Martin DB6 Lunaz Design


Спортната кола Aston Martin DB6 е наследник на известния модел DB5, който е каран от Джеймс Бонд. От 1965 до 1970 г. са сглобени 1788 такива коли. Оригинално автомобилът е оборудван с 4,0-литров шестцилиндров двигател с мощност 282-325 к.с. и механична или автоматична скоростна кутия.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    доста скъпо ( преди 5 месеца )
    на мене като ми свърши сайдера не си правя изкуствена кожа от ***, а го изхвърлям, а като искам плат го предпочитам от памук, мрамора го предпочитам мраморен , а не от черупки за яйца и орехи.. така и така ще се дават луди пари - поне да бъдат за истински материали ако може ? може ли ?
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Итсо ( преди 5 месеца )
    И аз да уточня, не е китайска. Китайците имат 3 по големина дял от компанията, което е различно от 50% или над 50% собственост.
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Itso ( преди 5 месеца )
    Да уточним - Астон Мартин в момента е китайска собственост. Електродвигателя заедно със задната ос се продава в Алибаба - продават готови модули за Фолкваген Бийтъл, Лотус и каквото се сетите със задно предаване, добавя се контролер пак от Алибаба а акумулаторите може да се купят навсякъде - може да са оловни, цинкови или литиеви - по желание.