IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крал Чарлз заменя Land Rover и Jaguar за Ineos или Aston Martin?

Двете компании се опитват да впечатлят кралското семейство със свои модели

Членове на британското кралско семейство са имали шанс да тестват моделите Ineos Grenadier и Aston Martin DBX707 по време на традиционната си лятна почивка в Балморал, съобщава The ​​Telegraph, според чиято информация няколко членове на британското кралско семейство са се възползвали охотно от възможността да пробват какво могат тези два модела, включително крал Чарлз III и Уилям, принцът на Уелс.


Ineos Grenadier


Тестовите автомобили са били управлявани в имението на семейството с площ от 20 000 хектара (49 421 акра) в Абърдийншир. Засега не е ясно дали някой от двата модела действително ще стане част от автопарка на може би най-прочутото семейство аристократи в света. Нито Ineos, нито Aston Martin досега са излезли с коментар пред The ​​Telegraph.

Източник на британското издание твърди, че „тъй като нито едно от двете не е електрическо, екологичната страна на въпроса е отворена, но определено всички са се забавлявали много с тях“. Ineos Grenadierе създаден от британския милиардер сър Джим Ратклиф, при това именно в отговор на Land Rover, когато те обявиха края на своя оригинален Defender.

The Telegraph допълва, че Aston Martin заема специално място в сърцето на крал Чарлз, благодарение на подаръка от неговите родители за неговия 21-ви рожден ден - Aston Martin DB6 MKII Vantage Volante. „Една от причините да съм голям фен на Aston Martin от 34 години е, че винаги съм признавал, че това е истинско произведение на изкуството“, каза той в реч в производствената линия Гейдън на Aston Martin през 2004 г.

По-късно, през 2011 г., сегашният принц и принцесата на Уелс използваха същата кола, за да потеглят от сватбения си прием в Бъкингамския дворец. Колата на краля е преустроена да работи с излишък от вино и страничен продукт от производството на сирене.


Aston Martin


Съобщава се, че от 2018 г. насам кралят използва Jaguar I-Pace, за да се придвижва из центъра на Лондон, докато кралица Камила е виждана да използва Audi A8L. Иначе семейството отдавна е лоялно към Jaguar-Land Rover.

Покойният принц Филип, херцогът на Единбург, също е карал много автомобили на марката Land Rover през годините, кралица Елизабет II също е използвала Land Rover през годините и е била видяна зад волана на Range Rover през 2021 г. .

Кралица Елизабет II получава подарък за 18-ия си рожден ден Daimler DB18 от 1944 г., с който се е учила да шофира. По време на управлението си кралицата притежава редица автомобили Vauxhall, Bentley и, разбира се Jaguar Land Rover. Към момента семейството използва две Bentley и три Rolls-Royce за публичните си ангажименти, а също така има два модифицирани Range Rover за официални паради и церемонии.


0 от 500