IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гърция изпищя от измама с български коли

Хит е Alfa Romeo, чийто километри са върнати от 284 000 на 143 000

Гърция изпищя от внесени коли със значително превъртян километраж, като естествено беше цитирана България. Измамата е често срещано явление въпреки непрекъснатите опити на съседите да прогонят мошениците.

 
километраж


Един от тях е задължителен регистър на внесените употребявани автомобили (МЕМО). Нарушителите отиват на прокурор, но това не спира мафиотските структури. Фалшифицирането на километража е най-честото явление. Естествено, пробегът се връща, понякога безсрамно.

Като пример медиите в Гърция сочат внесена от България Alfa Romeo Giulia, която по обява е изминала 143 000 километра. В действителност е навъртяла значително повече. Техник, с помощта на съвременни електронни системи, успя да разкрие действителния пробег на автомобила. Той е изминал над 284 000 километра до март 2023 г., докато през 2021 г. вече е бил надхвърлил 245 000 километра.

 
обява Алфа, Гърция


Показана е и оригиналната обява на български. Става въпрос за дизелов модел със 150 коня, произведен през 2017 година. За него продавачът иска 36 900 лева. Не е ясно на колко е бил спазарен.

Властите съветват купувачите да бъдат внимателни и да търсят дилъри с добра репутация, които имат пълна и истинска история на автомобила. По закон в Гърция всички вносители (дилъри и частни лица) на употребявани превозни средства трябва да регистрират данните за всяко употребявано превозно средство (пътнически, автобус, камион) в цитираното MEMO. Това трябва да става до 20 календарни дни от датата на заявлението за издаване на първо разрешение за регистрация.

 

0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    bg ( преди 1 месец )
    Аз не знам и тези коли на по 2-3 години дето ги продават в официалните представителства дали са с истински километри
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Спонсор ( преди 1 месец )
    Те за жълтопаветните измами не ги съдят, а камо ли за АЛО ЕЛЕКТОРАТА! Ша са гръмна, ко видя *** да плаща ТОК и ВОДА!
  • #3
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Еми, който все още вярва в горски феи и добрия Дядо Коледа да продължава да гледа "одометъра", когато си купува "нова" кола (независимо нов или стар внос). Носят се легенди дори и за чисто нови коли, които преди всеки преглед минават през превъртане, така че след 5 години като дойде време за подмяна да са "неразличими от нови".
  • #2
    24 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    в булгаристааан някой някога влязъл ли е в затвора за измама с автомобили втора ръка? те за ало измамите дават условни.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    техника вероятно е прочел регистъра за грешки с obd скенер. "Съвременните електронни системи" започват от 10 долара на aliexpress. caveat emptor.