IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо преди покупка трябва да се провери и държавата на производство на автомобила

Търговец на употребявани коли разкри какви неприятности може да спести това

Повечето млади шофьори избират автомобили, като се фокусират единствено върху външния им вид и мощността на задвижващия агрегат. Това обаче е грешен метод на подбор, категорични са търговци на коли втора употреба.


трафик


Те са категорични, че едно от най-важните неща, които трябва да се провери в един автомобил преди неговата покупка, е къде е произведен той. Това се дължи на факта, че надеждността и списъкът на техническите възможности на превозното средство много зависят от държавата, в която е сглобен, и от автомобилния пазар, за който е предназначен.

Автомобилните производители се стремят да увеличат процента на локализирано производство на автомобили в страната, където моделът ще се продава. Части като стъкло, пътнически седалки, пластмасови детайли от салона и дори части на каросерията често се произвеждат на местно ниво. Това може да се отнася дори за основни детайли от окачването, например.

Автомобилите, произведени в Япония и Европа, като правило, са оборудвани с оригинални резервни части, което повишава тяхната надеждност в сравнение с техните по-бюджетни колеги, които се произвеждат на други места - в Китай, например.

В зависимост от пазара, на който ще се експлоатира автомобилът, можете да очаквате разлики не само в качеството на произвежданите превозни средства, но и в наличните версии, нивото на защита срещу ръжда и наличното оборудване.

Чуждите автомобили, разработени за японския автомобилен пазар, обикновено имат по-високо ниво на защита от корозия, докато домашните модели могат да бъдат оборудвани с подсилено окачване, впечатляващ пътен просвет и по-големи възможности за работа при минусови температури. Те могат да имат увеличен капацитет на батерията, по-мощен стартер и допълнителни функции за комфортен престой в колата през студения сезон.

Затова и експертите са категорични, че за предпочитане е да се купуват автомобили, произведени в страната, в която е седалището на автомобилния производител. Тогава трябва да очаквате най-високо качество на произведените автомобили и наличие на оригинални резервни части.


0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Jeki ( преди 1 месец )
    Далаверата на щатските автомобили е че са здрави. 6 цилиндъра и 3500 обем е доста по-дълготраен от 2.0 с турбо.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Незнам дали да се гледа къде е произведен, а зак ой пазар е произведен. Всеки пазар си има спецефичните изисквания и не винаги кола произведена за даден пазар е "легална" за друг.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    затова си купи Мерцедес от щатите, частите са им същите, няма да чакаш!!!и само не знам къде видя , че частите в САЩ са по-скъпи??? винаги са по-евтини и винаги са по-качествени от тези , които се продават в БГ!
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 1 месец )
    Абе с тез коли от щатите , може голяма кука да се окаже че си налапал. Различни спецификации, различни части, различни консумативи. Четох за БМВ например маслото е различно, защото съдържанието на сяра в бензина е различно. И като не знаеш и лела полека окотваш двигателя. А и частите внос от САЩ са по скъпи и често се налага да чакаш. Евтиното излиза скъпо.
  • #5
    25 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    купувам си дачия , проврявам - френска е .... как съм се прецакал , не е оригинална румънска
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    USA>EU
  • #3
    22 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Защото са 3-4-5 литрови, а не 1000 кубика, 3 цилиндрови косачки (не немските премиуми, но все пак) като в Европа и защото са основно бензини, а не смърдящи дизели (като поне 90% от колите 2ра ръка, като тук влизат и въпросните премиуми)
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Реалист ( преди 1 месец )
    Защото са произведени за пазара в САЩ, където клиента е цар и няма държава, която да пази нечестни производители и търговци.
  • #1
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Винаги съм се чудел защо маса народ си накупи амерканските версии на немските премиуми с 3-4-5 литрови двигатели, голямата далавера?