IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Застраховател плати рекордна сума за ударена кола

Пострадалото Ferrari SF90 Stradale беше обявено за „тотал щета“

Миналата година червеното Ferrari SF-90 Stradale, което виждате на снимките, участва в инцидент във Финландия. Както е видно, щети не са никак малки и след дълги преговори собственикът на спортната кола най-накрая успя да получи обезщетение, при това не какво да е, а рекордно.


Ferrari катастрофа


Това е може би най-скъпият инцидент в историята за застрахователната компания. В крайна сметка обаче в него участва един от най-скъпите автомобили, произвеждани в момента. В резултат на дълъг процес на съдебни спорове, собственикът успя да получи сумата от 532 000 евро от застрахователите, която се равнява на над един милион лева.

Съобщава се, че инцидентът е станал, след шофьорът не е успял да се справи с управлението на колата на мокър път, в резултат на което се е забил в мантинелата. Скоростта обаче не е била висока и въздушните възглавници не са се отворили, но цялата предна част е смачкана.


Ferrari катастрофа


Разследването показа, че водачът не е карал с превишена скорост в района и не е нарушил правилата за движение, така че виновен е аквапланингът, а катастрофата са просто инцидент.

Пет месеца по-късно застрахователите решават, че колата не може да бъде възстановена. Затова собственикът я предава на застрахователната компания, за да получи почти над половин милион евро. С тези пари той заменя разбитото Ferrari с нов McLaren Artura на стойност 250 000 евро и прави друга поръчка за ново Ferrari 296 GTS на стойност 330 000 евро.


Ferrari катастрофа


Що се отнася до пострадалата кола, тя отива на скрап. Ferrari произвежда само 799 екземпляра от модела SF90 Stradale, така че сега на света има един по-малко.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Страдале означава буквално "улично" сиреч - не състезателно, цивилно.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    0000 ( преди 1 месец )
    Зависи! И аз съм имал инцидент с ниска скорост и аквапланинг, но на завой! Както си карам и влизам в завоя (който е обратен и остър, дори и на сухо там с повече от 40 км/ч е невъзможно да минеш) завъртял съм волана на ляво, колата завива и влизам съв вода течаща през пътя, волана е на ляво, но колата продъжи на право и в мантинелата! Обадих се на 112, дойде полиция, духах на дрегера, разпитаха ме, попълних един формуляр и това беше, нямах глоба!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 1 месец )
    Тука щеше да получи акт за несъобразена скорост... :D