IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Bentley преминава в конкурент

Ейдриън Холмарк напуска компанията, за да застане начело на Aston Martin

Главният изпълнителен директор на Bentley - Ейдриън Холмарк, напуска компанията, за да оглави един от нейните основни конкуренти - Aston Martin. През период 199-2005 г. той отговаряше за продажбите и маркетинга на британския бранд, а през 2018 г. оглави компанията в най-трудния период за нея.


Ейдриън Холмарк


Под ръководството на 61-годишния мениджър Bentley продажбите на компанията се увеличиха от малко под 10 000 коли годишно до над 15 000 през 2022 г. Миналата година марката записа 13 500 продадени автомобила, като нейните основни пазари са Северна Америка и Китай.

Само преди дни Холмарк направи последното си изявление като шеф на Bentley и то беше посветено именно на спада на продажбите през миналата година. Той го оправда с икономическите проблеми и високите лихвени проценти, към които добави „определено ниво на емоционална чувствителност“ на богатите клиенти. Според Холмарк те са станали по-предпазливи при демонстрирането на богатство и лукс в някои държави, които изпитват икономически и политически затруднения.

Все още не е известно кой ще наследи Ейдриън Холмарк начело на Bentley. Самият Холмарк, според съобщения в чуждестранни медии, ще оглави конкурентната компания Aston Martin. Там той ще замени 78-годишния Амедео Фелиса, който от своя страна ръководи британската марка по-малко от 2 години.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До предния: Лимонтозо на трушия не се слага. Пречи при по-високи обороти и при инфлация над 3 %.
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Бг шофьо ( преди 1 месец )
    Лично мнение. Изпреварването зависи от правилната преценка разстояние до автомобил, скорост на движение на двата автомобил, потенциал на изпреварващия автомобил и не на последно място трафик..Разбира се има значение и мощността .но и оборотите до които се стига до тази мощност също са важни както и кубатурата и цилиндрите на двигателя.