IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley пусна уиски на цената на три Dacia Sandero

Тази лимитирана серия е добър повод да си припомним кои са 7-те най-скъпи уискита в историята

Автомобилите на Bentley не са по джоба на огромното мнозинство от хората, това е известно отдавна. Но дори и цените на някои от дребните сувенири, предлагани от британската марка на VW, ще шокират обикновения човек.
   
   
Bentley, Macallan, уиски
  
     
Сега например Bentley се съюзява с прословутата дестилерия Macallan, за да предложи на клиентите си лимитирана партика от луксозни бутилки уиски. The Macallan Horizon e създадено от главния майстор на спиртоварната Кърстийн Кембъл специално с идеята "да улови есенцията на автомобила Bentley", обясняват от Macallan. От своя страна, необикновената бутилка от кристал, облицована с алуминий, е в част на най-добрите майстори на Bentley. Тя лежи хоризонтално - необичайно решение в света на уискито, за да напомня на леките коли, и идва в кутия от орехов фурнир Crown Cut, използван в лимузините на Bentley.
   
    
Bentley, Macallan, уиски
  
     
Цената: 46,000 евро, или горе-долу колкото три добре оборудвани Dacia Sandero Stepway. Набързо сметнахме, че да си налеете едно малко от тази бутилка, ще ви струва 3285 евро - или над средната цена на автомобилите втора ръка в България. Но, колкото и шокираща да е такава цена, това е безкрайно далеч от най-скъпите уискита в историята. Нека си ги припомним.
  
     
Най-скъпите уискита в света (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 4 месеца )
    Брато, ти не знаеш на коя планета си...
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бг смешки ( преди 4 месеца )
    da бе за инвестиция ги купуват - това си е цяла наука - инвестициите в Уиски , но трябва да ги разбираш нещата как стават ....като с всяко нещо де ! има пазар на скъпи уискита и скъпи бъчви дори които почват от 2 000 лири нагоре . бил съм в Англия и знам за кво става въпрос горе долу .... японските усиките са мн ценени и дръпнали рязко напред след 2002 година насам ....
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    То тук е момента да се замислиш кой ги купува тези бутилки уиски?! Според мен ги купуват с идеята за "инвестиция", защото не мога да си представя какъв бохем трябва да си, за да си купиш бутилка уиски за един милион и да го изпиеш вечерта... Навярно аз самия не мога да си представя де. Това с Kariuzawa малко ми изглежда странна - 50 години отлежало уиски в компания, която е съществувала по-малко години?! Е как е станало?! След наливане на уискито в бутилката, то спира да отлежава.
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    дори крадени пари ( преди 4 месеца )
    Това са лесни пари, но за производителите, тяхната таргет група са онези толкова богати хора, за които половин милион за уиски е нищо. Дори нашите крадливи *** от парламента не могат да си го позволят като сложат реално откраднатите си средства и срещу тях, скъпа кола, апартаменти или .. уиски - ясно е ,че *** няма да ги даде за уискито. Ще си купи къща. В Барселона. Или апартамент с личен асансьор. Или хотелче на морето на името на несъществуваща фирма. *** и милионер си пие драйфните.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    бг смешки 2 ( преди 4 месеца )
    крАДЕНИ ПЯАРИ СЕ ХАРЧАТ НАЙ-бързо не най-сладко ама карай . иначе крадени пари бол у БГ ЗАЩОТО няма прокоратура и съд ! а и народа е достатъчно про2ст за да не разбере какво се случва изобщо ....все пак полвин милион за 1 бутилка уиски в прекалено !
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Нормален ( преди 4 месеца )
    Крадени пари се харчат най-сладко ,но колко трябва да си гепил за да платиш такива луди пари за едно пиене ?
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до #8 ( преди 4 месеца )
    Много добре знам какво са и ги сравнявам, като вкус, а не заради това кой какво бил казал или къде каква награда са спечелили. Чети преди да ми отговаряш, а не да пишеш на ангро. А колкото до сравненията, мога да ти кажа, че съм работил, като барман в скъпи заведения на запад и повярвай ми съм пробвал такива питиета за които дори не си и чувал. Сравни блендет Роял салют със сингъл малт Бушмилс, за да разбереш колко си бос по темата.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 4 месеца )
    Дъмпъл и Чивас са блендед скоч. Всички други споменати тук са сингъл малт. Това са различни технологии, стареене, опушване, торф, бъчви. Безспорно са хубави, но не трябва да се сравняват. Другото е въпрос на вкус.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Пил съм 12 и 18 годишни Ямазаки, но на вкус изобщо не ми допадат. За мен са доста надценена марка. Дъмпал или Чивас регал са много по-добри на вкус, отколкото Ямазакито. За колегата отдолу съм пил Macallan Enigma. Не помня колко годишно беше, но беше наистина добро.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Наздраве! ( преди 4 месеца )
    Обичам да чета такива неща. А преди 2 години имах и шастието да пия 16 годишен Macallan. Тези неща не може да се опишат.