IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley пусна уиски на цената на три Dacia Sandero

Тази лимитирана серия е добър повод да си припомним кои са 7-те най-скъпи уискита в историята

Автомобилите на Bentley не са по джоба на огромното мнозинство от хората, това е известно отдавна. Но дори и цените на някои от дребните сувенири, предлагани от британската марка на VW, ще шокират обикновения човек.
   
   
Bentley, Macallan, уиски
  
     
Сега например Bentley се съюзява с прословутата дестилерия Macallan, за да предложи на клиентите си лимитирана партика от луксозни бутилки уиски. The Macallan Horizon e създадено от главния майстор на спиртоварната Кърстийн Кембъл специално с идеята "да улови есенцията на автомобила Bentley", обясняват от Macallan. От своя страна, необикновената бутилка от кристал, облицована с алуминий, е в част на най-добрите майстори на Bentley. Тя лежи хоризонтално - необичайно решение в света на уискито, за да напомня на леките коли, и идва в кутия от орехов фурнир Crown Cut, използван в лимузините на Bentley.
   
    
Bentley, Macallan, уиски
  
     
Цената: 46,000 евро, или горе-долу колкото три добре оборудвани Dacia Sandero Stepway. Набързо сметнахме, че да си налеете едно малко от тази бутилка, ще ви струва 3285 евро - или над средната цена на автомобилите втора ръка в България. Но, колкото и шокираща да е такава цена, това е безкрайно далеч от най-скъпите уискита в историята. Нека си ги припомним.
  
     
Най-скъпите уискита в света (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500