IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече на пътя: Тестово "муле" на Audi Q9

Компанията работи усилено върху конкурента на BMW X7 и Mercedes GLS

За да бъдем по-точни, на снимките, които ви показваме германците не тестват серийния модел или дори прототипа на Audi Q9, а така нареченото му тестово "муле" в купето на Q7. Следователно можете да пренебрегнете формата на каросерията. Тя така или иначе ще се промени. Германският автомобилен гигант в момента тества техническата част на новия си флагмански SUV. Преди няколко години стана известно, че Audi планира да разработи и пусне голям SUV с три реда седалки.
 
  
Audi Q9 test mule
  
     
В моделната линия на Audi вече има един голям SUV с три реда седалки - Q7. Но той се конкурира с BMW X5 и Mercedes GLE. А в моделните линии на BMW и Mercedes има и по-големи SUV-та -  X7 и GLS. Audi Q9 трябва да се конкурира с тях.

Междуосието на тестовото "муле" Q9 спрямо Audi Q7 от сегашното поколение е увеличено с приблизително 100-150 мм. Това означава, че дължината му ще бъде приблизително 3 100 до 3150 мм. BMW X7 има същата дължина на междуосието.
  
  
Audi Q9 test mule
  
    
Интериорът на Audi Q9 ще бъде много просторен. Багажникът ще бъде също толкова голям. В салона ще бъдат използвани материали от най-високо качество. Ще има и голям набор от оборудване.

И, разбира се, модерни технологии, включително комуникации, както и системи за помощ на водача и такива за активна безопасност. Като цяло салонът ще е луксозен. В противен случай Audi Q9 няма да може да се конкурира с BMW X7 и Mercedes GLS.

Що се отнася до линията двигатели на Q9 SUV, все още е твърде рано да се говори за това. Все още няма информация. Всичко, което знаем е, че Q9 ще бъде един от последните модели на Audi с двигател с вътрешно горене.
 
   
Audi Q9 test mule
  
  
Вероятно ще има версия с хибридно задвижване и вероятно такава с изцяло електрическо задвижване. Кога ще бъде пуснат в продажба флагманският SUV Audi Q9? Все още нищо не е обявено официално по въпроса.

Автомобилът все още е в много ранен етап на развитие. Най-вероятно серийното му производство ще започне през 2027 година. А преди това през 2026 година ще започнат продажбите на новото поколение Audi Q7.
 
   

 

0 от 500