IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi добави V8 на лимузината A8L Horch

Топ-версията излиза в тираж от 50 бройки с шокираща цена

Почти две години след началото на продажбите на Audi A8L Horch гамата от двигатели на модела беше разширена. В нея вече влиза V8 мотор, като това е и най-скъпата версия на модела.


Audi A8L Horch


Луксозният седан 60 TFSI Dragon Edition дебютира в Китай, като това е специална версия в чест на китайската Нова година. Тя излиза в ограничен тираж от 50 бройки, а цената определено е шокираща - 2,3 млн юана или 299 900 евро. Това е два пъти повече от Audi A8L Horch (1,152 млн юана или 150 310 евро).

Audi A8L Horch е предназначена изключително за китайския пазар. Тази версия се различава от „глобалния“ седан по това, че има междуосие, удължено със 130 мм, хромирани детайли по екстериора, джанти със специален дизайн, четириместен интериор и възможност за двуцветно боядисване на каросерията.

Досега под възродената марка Horch се продаваха само шестцилиндрови версии, но статуквото вече е възстановено. Лимузината получава с 4,0-литров V8 с 460 к.с. и 660 Нм, което се поставя на обикновеното Audi A8.


Audi A8L Horch


Задвижването на четирите колела quattro и 8-степенната автоматична скоростна кутия са идентични, но заради увеличеното тегло времето за ускорение 0-100 се е увеличило с 0,4 секунди до 4,8 секунди.

Външните характеристики на версията Dragon Edition са възпоменателни щампи на седалките, надписи на централните колони и проекция с името на специалната версия. Комбинираното боядисване с уникални цветове няма да изисква допълнително заплащане.

Вече беше потвърдено, че след продажбата на специалната версия на Dragon Edition, V8 двигателят ще се появи и на стандартното Audi A8L Horch. Цената на тези лимузини не е разкрита, но едва ли ще бъде кой знае колко по-ниска. Сигурно е също, че удълженото A8L няма да се появи на други пазари извън Китай.


Още снимки на лимузината - вижте в галерията:


0 от 500