IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q7 получи ново лице и персонализирани фарове

За фейслифта на модела ще се предлагат и повече технологии

Германският производител Audi разкри обновената версия на Q7, чиито продажби в Европа ще стартират в края на първото тримесечие. Любопитното е, че компанията от Инголщад залага на фейслифт, а не на смяна на поколенията.


Audi Q7


Настоящият модел излезе преди 8 години, но продължава да се справя добре. Сега той получава промени във външния вид, които включват нова версия на решетката Singleframe на Audi. Тя е комбинира с преработени ъглови вентилационни отвори с вертикална ориентация. И ако LED-фаровете изглеждат до голяма степен същите, HD матричните светлини с лазерна светлина и персонализирани функции са опция за модела.

От Audi посочват, че новите светлини на Q7 предлагат разширено виждане с лазерен диод за всяка светлина. Той се активира с дългите светлини при скорости над 60 км/ч, като работи с 24 светодиода, за да увеличи „значително" обхвата на осветяване. Q7 също така получава допълнителни функции за персонализиране на дневните светлини. Шофьорите могат да избират един от четирите светлинни подписа и това важи и за актуализираните LED задни светлини.


Audi Q7


Базовият модел вече е с 19-цолови джанти, гланц пакет с алуминиеви релси на покрива и камера за обратно виждане със система „паркинг асистент плюс“. Предлагат се три нови екстериорни цвята – Ascari Blue, Sakhir Gold и Chili Red, и нови опции за джанти, вариращи от 20 до 22 цола.

За първи път за модела са налични приложения от доставчици на трети страни, така че хората в автомобила могат да използват системи като Spotify директно през информационно-развлекателната система на Q7. Новите функции за подпомагане на водача включват различни предупредителни дисплеи за виртуалния кокпит, като например смяна на лентата и предупреждения за разстояние до близките превозни средства.


Audi Q7


Задвижването не е променяно, като в Европа обновеното Q7 ще продължи да се предлага с 3,0-литров дизел в два варианта - 228 или 282 к.с, а също така с бензинов V6, произвеждащ 335 к.с., и 4,0-литров V8 с двойно турбо с 500 к.с. във версията SQ7. Тя се отличава и по черна облицовка, овалните накрайници на ауспуха отзад, спойлер в предната част и възможност за достигане на 100 км/ч от място за 4,1 секунди.

Европейските клиенти на Audi ще могат да закупят обновеното Q7 като модел от 2024 г. с начална цена от 79 300 евро.


Още снимки на обновеното Audi Q7 - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    И какво му е новото??
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Иии ( преди 2 месеца )
    Какво е получило това Q7, че прилича на хюндай и само емблемата на него го отличава. Изчерпали са се отвсякъде във ваг откъм дизайн . Колите станаха посмешище, вътре в купето светлини зелени, сини червени, отвсякъде таблети и екрани отвсякъде. Извращение с една дума. Мога да взема нова кола, но заради това ще си карам по старата доставеяща удоволствие...