IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обяви цените на обновеното A8

Базовият вариант започва от 110 000 евро, а удължената версия струва близо 3 пъти повече

Официалният уебсайт на Audi публикува цените на дългата база Audi A8L за 2024 моделна година. Както съобщава IT Home, цените за всички конфигурации са намалени, като те вече са по-ниски с между 3000 до 5600 евро.


Audi A8


Удължената версия обаче е доста по-скъпа от стандартната. Стартовата цена на модела започва от 110 000 евро, а цената на т.нар. дълга база надхвърля 270 000 евро.

Цялата серия Audi A8L от моделната 2024 година е модернизирана. Новата версия получава функция за дистанционно стартиране на двигателя и дистанционно управление на климатичната система, което е много удобна опция, но не се предлага в стандартната версия на модела.Това, което се отбелязва като проблем за новата функция е, че при дистанционно стартиране климатичната система, тя е настроена на стандартни стойности без възможност за дистанционно управление.


Audi A8


Премиум моделът 50TFSI получава и променен стил на джантите, а луксозният модел 45TFSI се допълва от ексклузивни 20-цолови джанти и нови LED фарове. Интериорният дизайн на Audi A8L от 2024 година повтаря общото оформление на настоящия модел. Топ версията на лимузината използва сензорната система MMI с два екрана и виртуалния кокпит на Audi с допълнителната функция с проекционен дисплей. В нея са налични и всички най-нови технологии на марката.

Обновеното Audi A8L се предлага с четири задвижвания, а именно 45TFSI (2.0L), 50TFSI (3.0L), 55TFSI (3.0L) и 60TFSI (4.0L V8). Всички са оборудвани с автоматична скоростна кутия Tiptronic и постоянно задвижване на всички колела с фирмената система Quattro.


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до #3 ( преди 3 месеца )
    Отвори си ценовата листа на Ауди България, разликата е 7000лв между къса и дълга. Бронето е многократно по-скъпо, така че това е някаква междинна изсмукана от пръстите сума от недоглеждане. S8 например почва от 140 000 евро някъде. Няма как да се получи тая цена просто ако ще с всички екстри да е
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 месеца )
    Разликата между нормалната версия и дългата, не са само сантиметри. Има много разлика в оборудването, тази цена на дългата версия е за топ двигател с топ екстри. Само в подлакътника на задната седалка има разлика от над 20к лева, ако задната седалка е разделена с бар само за две места, като това се предлага само за лонг версията. Разликата от най-евтината до най-скъпата кожа също е толкова, тези и много други неща които вдигат цената фрапиращо, така че няма грешка.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Fra ( преди 3 месеца )
    Те трябва нов модел да изкарват тези, не да обновяват още вдин път стария.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Радев ( преди 3 месеца )
    ...Стартовата цена на модела започва от 110 000 евро, а цената на т.нар. дълга база надхвърля 270 000 евро...Усещате ли се каква щуротия сте написали? Как се получава тази 150% разлика в цената заради 12 см удължена каросерия? Плюс това не виждам за какво обновление става въпрос, след като фейслифтът на този модел бе преди 2 години.