IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво до очакваме от новото Audi A6 Avant?

Електрическото комби ще прилича повече на хечбек

Вече е известно, че следващото поколение на Audi A6 ще премине към изцяло електрическо задвижване. Що се отнася до комбито, то компанията не възнамерява да го премахва от моделното семейство, макар популярността на кросоувърите да го прави леко ненужно.


Audi A6 Avant


Новото комби на Audi обаче се тества интензивно и неведнъж вече привличала вниманието на фотошпионите. Колата, засечена по пътната мрежа обаче е покрита с камуфлаж, но на неговата база независими дизайнери направиха интерпретация на модела.

Серийната версия на електрическия автомобил, който ще получи индекса A7, визуално почти напълно ще повтори концепцията. Той ще получи характерната за Audi "Singleframe" решетка, матрични LED фарове, чиито основни възли са разположени отдолу, а дневните светлини са отгоре, широк атлетичен капак и големи въздухозаборници.

Динамичният страничен профил е запазил плавните преходи, а силно наклонената D-колона прави e-tron Avant да изглежда повече като хечбек, отколкото като комби. Прозорците на серийната версия на автомобила не са без рамки, както при концепцията, а цифровите огледала за обратно виждане най-вероятно ще станат опция.


Audi A6 Avant


Комбито ще получи просторен петместен салон с плосък под. Очаква се дизайнът на купето да следва стила на Q6 e-tron. Оборудването му ще включва огромен извит екран, който ще комбинира цифрово табло, мултимедийна система и дисплей за пътника отпред. Ще има и прожекционен дисплей с добавена реалност и динамично амбиентно осветление.

Известно е, че в основата на новото Audi A6/A7 Avant e-tron ще бъде Premium Platform Electric на VW Group. Моделът ще се предлага с един и два електродвигателя. Базовата версия ще бъде с мощност 469 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Пробегът с едно зареждане ще е до 700 км.

Основният конкурент на новото комби от Audi е бъдещото BMW i5 Touring. Представянето му е планирано за пролетта на тази година.


0 от 500