IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ли е виновна за смъртта на милиардерка?

Анджела Чао загина нелепо, след като нейният Model X падна в езеро и вратите не можаха да се отворят

В САЩ милиардерката Анджела Чао загина в резултат на нелеп инцидент. По-конкретно електрическата ѝ кола Tesla потъва в езеро в Тексас. Инцидентът е станал на 10 февруари, но подробности станаха известни едва сега.

Отбелязва се, че на 9 февруари 50-годишната Анджела Чао е поканила приятели от Harvard Business School в ранчото си. След вечеря тя ги оставя в къщата за гости и тръгва с въпросната Tesla към имението си.
  
  
Анджела Чао, Илейн чао, Tesla
  
   
Няколко минути по-късно тя се обажда на един от приятелите си и съобщава, че случайно е забила своя електрически кросоувър Tesla Model X в езерото. Спешна помощ пристигна 24 минути по-късно, но колата вече е под вода.

Те се свързват с диспечера на спешна помощ, за да изпратят екип от водолази, но се оказва, че няма налични. Гости на ранчото, парамедици и спасители се опитват да счупят прозорците или да отворят някоя от вратите в продължение на няколко часа, но без успех.

Според официалния доклад служители на спешната помощ са изразили загриженост, че ще бъдат ударени от електрически ток, докато се опитват да отворят електромобила под водата. Чао в крайна сметка е извадена от колата и започва реанимация, но без резултат.

Предварителното разследване установява, че става въпрос за злополука, но шерифската служба все още разследва инцидента като криминален случай. Анджела Чао беше главен изпълнителен директор на голяма корабна компания и една от сестрите на Илейн Чао, която беше министър на труда при президента Джордж У. Буш и министър на транспорта при президента Доналд Тръмп.
 
   

 

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Наскоро си купих комбиниран уред - за чупене на стъкла и рязане на колани. Продаваха го за 20-ина лева.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    За това си държа едно ключодържателче специално с пружина за чупене на джамове под седалката виси. Не дай си боже да ми потрябва.
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    По скоро скъперничество, милиардерка пък няма пари за един шофьор. Същите като футболистите които печелят 20-30 млн годишно пък се стискат за един гавазин, че да не им оберат къщата
  • #12
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    #10, не е само теслата за съжаление, а всяка кола с електрическа рейка, система за следене на лентата и SIM карта. Ако някой си мисли, че е по-корав електромотора на електрическата рейка и ще надделее, ако колата му тръгне в грешна посока, е в дълбока заблуда. Да не говорим, че половината коли изобщо нямат прът от кормилото към колелетата, тъй че накъдето да си въртиш кормилото, колата ще ходи, там накъдето са я насочили.
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Още навремето е имало маса династични убийства, няма причина да са престанали.
  • #10
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Напълно е възможно теслата да се ползва за корпоративни убийства, с толкова много софтуер, нищо чудно да има специални ъпдейти за суми над 10млн $.Случаят издава ниското основно образование в САЩ. Какъв к.ретен трябва да си, за да си помислиш, че под вода ще те удари ток??? Батерията се е разредила още като е била залята. Тези п.римитиви да не си мислят, че батерията е държала заряда докато види човек наблизо, за да може да му навреди?
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Алекс ( преди 1 месец )
    Заглавието не кореспондира със съдържанието на статията.В текста няма обвинения към ТЕСЛА.Най-вероятно причина за трагедията са слаби шофьорски умения съчетани с употребата на алкохол.
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    ?! Обадила се че е във водата, значи е възможно да е дала информация за случката.
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И защо не е направена така, че да не се пълни с вода? Нали модерно, нали??!?
  • #6
    19 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 1 месец )
    Steve Wozniak беше казал: "има много по евтини начини за самоубийство от това да си купиш Тесла"...