IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте защо Tesla Model S Plaid не е за всеки шофьор

Ускорението на електрическия седан може да бъде сериозен проблем (ВИДЕО)

Tesla Model S Plaid може да достигне 60 мили в час (96 км/ч) от място за 2 секунди, което е приблизително същото време, необходимо на някои доста бързи автомобили с ДВГ, за да развият половината от тази скорост. И тъй като задвижването с три мотора не издава шум и няма предавки за превключване, нещата изглеждат още по-впечатляващо.



В рамките на секунди можете да пълзите по паркинг с бавна скорост, а малко след това да се окажете в разбита кола, чието ускорение ви е изненадало. Именно това явно се случва с шофьора в това видео, публикувано в социалните медии.

Според информацията, 18-годишният младеж подкарва тестови Model S в местен CarMax (верига от автокъщи за употребявани автомобили). Той излиза на улицата, където ускорява електромобила между паркираните от двете стари коли. Кадрите започват, когато буквално Tesla-ата прелита край камерата. В един момент се вижда как спирачните стопове светват, но явно шофьорът не е натиснал педала достатъчно силно или просто мястото пред него свършва.

Следващите кадри показват „кървавите“ последствия. Предната част на Model S е напълно унищожена, след като се е ударила в две от паркираните коли. Това са Mercedes-AMG GLC 43 и нещо, което изглежда като Volvo XC60. Оценките на щетите, само на пръв поглед, са за над 100 000 долара, но може да се окажат и по-сериозни.б


За щастие изглежда, че шофьорът се е разминал без физически наранявания, но опитите му да спре заснемането на видеото са безуспешни. И сега той ще трябва да си носи последствията.


0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Аз съм z ( преди 2 месеца )
    Ускорението на автомобила не е от покой , а в движение . Тесла продължават умело за лъжат за ускорение , както Фолксваген направиха с дизелгейт или Порше манипулира разхода си на гориво .
  • #9
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Видях няколко Тесли в София буквално летящи на паркинг където се кара с 10км/час, бях тръгнал да излизам с доста ограничена видимост и един от тия летящите прелетя, къде се пънат с тия играчки точно където не трябва?
  • #8
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "В рамките на секунди можете да пълзите по паркинг с бавна скорост, а малко след това да се окажете в разбита кола, чието ускорение ви е изненадало." Като го гледам този хубавец, не е като да се движеше с по-малко от 100 км в час между колите, което от моя гледна точка въобще не е пълзене. Няма как да е бил изненадан от ускорението. Проблемът е в липса на трезва преценка за спирачния път при такива скорости и съответно късното натискане на спирачката.
  • #7
    16 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 2 месеца )
    При Тесла дори няма нужда от втори ключ. Автомобилът се "пали" с карта и родителя може да ограничи както максималната скорост така и ускорението на акаунта на детето. Също така с избиране на режим примерно чил моуд, агресивността на автомобила изчезва. Със смяна на режимите получаваш коренно различни автомобили. Както като ускорение, така И като комфорт и твърдост на возията. Да не говорим че има вале mode, за валетата които паркират автомобилите. При него скоростта съвсем е ограничена.
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Преди време съм срещал за нещо с втори ключ, който включва максималните характеристики на някакви автомобили точно с тази цел. Дори Segway имаха два ключа - един, с който карат новобранците и втори ключ, като понатрупат опит.
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Едно време топ модификацията Nissan GT-R изиксваше, да си с пуснат GPS, на място, регистрирано каато писта, за да имаш достъп до всичките кончета, а после направиха промени, така че ако искаш 3.3 секунди от 0 до 96 км, трябваше да си нарушиш гаранцията на колата.
  • #4
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Проблема не е в колите и възможностите им, а в липсата на умения в задкормилното "устройство". Ясно е, че уменитеа не се придобиват след 40ч в учебната кола (ако изобщо), но се изисква и доста добра самопреценка. А при 18-25 е все още силно хормонална
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Петрееее, на видеото пише, че щетите са за 300к , как реши , че са 100к?!??!
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "... спирачните стопове светват,.."!?!?!?
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Не е за всеки шофьор, цената е над 100 хилки в долари.