IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внимание: Става опасно да се паркира в този популярен сред българите град

Шансът да намерите автомобила си без колела или без фарове е скочил с 30% само за година

Eдин от най-популярните сред българските туристи градове в Европа има проблеми с автомобилни кражби, които вече сякаш излизат от контрол, съобщава ANSA. Автомобилите по улиците на Милано са постоянно застрашени да останат без фарове, джанти и гуми. Става дума за истинска епидемия от такъв тип кражби, която преди няколко години започна от крайните квартали, но напоследък все по-често обхваща и центъра на града, смятан за икономическа и модна столица на Италия.
   
  
Милано, кражби, кражба на джанти
  
    
Обект на интерес от бандите са най-вече по-скъпи автомобили, но има и немалко случаи на бюджетни модели като Peugeot 208 или Fiat 500, останали без колела. Това е най-често срещаната кражба. Крадат се още цели фарове и катализатори. Нерядко кражбите се случват посред бял ден и за броени минути, докато собственикът или наемателят на автомобила си купува кафе например.
  
   
Милано, кражби, кражба на джанти
  
    
Полицията отчита над 30% ръст в този тип престъпления само за последната година. Според наблюдения на експерти целта на крадците е сами да създадат процъфтяващ пазар за откраднатите компоненти - нещо, което за момента им се отдава напълно. Подобен проблем имаше в София с кражбите на странични огледала в началото на века.
  
   
Милано, кражби, кражба на джанти
  
     
Особено сериозни са рисковете за посетителите на града, принудени да използват обществени паркинги. Макар повечето такива паркинги да са снабдени със системи за видеонаблюдение, те не смогват да попречат на кражбите и изрично предупреждават клиентите си, че не носят отговорност дали те ще намерят колата си с всички колела на мястото им. Някои туристически агенции вече откровено препоръчват на пътуващите да предпочетат обществения транспорт или такси в италианския град, който иначе е спокоен и относително безопасен за посетителите си.
  
   


  
  

 

 

0 от 500