IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите се оказаха сериозно уязвими от магнитни бури

Специално предпазно средство трябва да реши този проблем (ВИДЕО)

Развитието на електрическите превозни средства откри нова опасност за тях, а именно - магнитните бури. Те се причиняват от събития като слънчеви изригвания и могат да предизвикат хаос в сложната електроника на електромобилите. С нарастването на зависимостта от електрически превозни средства се увеличава и необходимостта от защитни мерки срещу подобни природни явления.


Tesla Cybertruck


За да се борят с тази нарастваща заплаха, на пазара се появиха специализирани защитни капаци за електрически превозни средства. Те са предназначени да предпазват колите на ток от вредното въздействие на слънчевите изригвания и други електромагнитни смущения. Едно от тях е Cybercylent Faraday Car Cover, разработено от експертите от Mission Darkness, което осигурява цялостна защита срещу електромагнитно излъчване и радиопредаване, твърди изданието Behind the Wheel.

Изработено от медно-никелова композитна сплав, Cybercylent Faraday Car Cover предлага изключителна издръжливост. Това революционно вещество създава защитен периметър около превозното средство, като ефективно блокира електромагнитното излъчване и предотвратява проникването му в електронната инфраструктура на електромобила.



Основната характеристика на Cybercylent Faraday Car Cover е способността му да предотвратява неоторизирано влизане в компютърните системи на автомобила. Чрез прихващане на Wi-Fi и Bluetooth предавания, калъфът гарантира, че нападателите не могат да манипулират дистанционно софтуера на автомобила или да получат контрол върху работата му. Това допълнително ниво на сигурност е необходимо за поддържане на целостта на електронната инфраструктура на автомобила.

В допълнение към защитата срещу външни заплахи, Cybercylent Faraday Car Cover предпазва и от софтуерни актуализации, които биха могли да компрометират работата и безопасността на автомобила. Като предотвратява автоматичните актуализации, кутията позволява на собствениците да поддържат контрол върху своя софтуер за електрически превозни средства, осигурявайки оптимална функционалност и безопасност.


0 от 500