IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Кейт Мидълтън - от VW Golf до Aston Martin DBX707

Audi R8, карано от принцесата, e единственият чуждестранен модел в кралския гараж

Кейт Мидълтън за мнозина е най-харизматичният член на британската кралска фамилия. Принцесата на Уелс и съпруга на бъдещия крал Уилям отново е на всички първи страници, след като се появи на снимка за първи път от два месеца.  Оказа се неин фотошоп, но няма значение. Кейт се подложи на операция на корема и се възстановяваше продължително, като държи подробностите да са в пълна тайна.
 
 
Кейт коли


Британците (и не само) се вълнуват много от своята любимка. И ровят в какви ли не подробности от личния й живот. Експерти пък бяха потърсени от таблоидите с мнение какъв характер разкриват колите, които е карала и кара Кейт.

Когато красавицата среща принц Уилям през 2005 година в University of St Andrews, Шотландия, тя още се вози на обикновен VW Golf -  син хечбек с 1,4-литров бензинов мотор и ръчни скорости. Аристократката използва колата по време на студентските години и за последвалата работа за луксозен моден бранд в Лондон. За близо 6 години тя успява да навърти около 60 000 мили (малко под 100 000 км). Да кара мечтата на всеки перничанин е забелязван и самият принц, тогава още гадже на Мидълтън.

 
Кейт Коли


През 2007 година Кейт дава вярната кола на своя брат Джеймс. Той очевидно не е особено далновиден тип, тъй като скоро я продава за едва 1400 паунда! Бащата на купувача обаче вижда документите с бившите собственици и лампичката му светва. Немската машина е оценена веднага на 30 000 паунда от акционна къща и препродадена успешно.

Лус Рикс, шеф и основател на платформата CarFinance 247, оценява избора на принцесата като „Респектиращ и надежден“. Също като самата Кейт. Г-ца Мидълтън или нейните родители са извадили около 10 000 паунда за прочутия модел през 2001 година, изчисляват експертите. И определят колата като перфектна за начинаещи шофьори, а също така напълно подходяща за предимно ползване до университета и обратно.

След 2007 година Кейт се качва на Audi A3. Явно немската марка е стара слабост на британската аристократка. В момента единствената кола на чуждестранен производител в Кралския гараж е Audi R8, закупено от Уилямс и половинката му. „Много бърз автомобил, със страхотно управление. Предлага уникално преживяване зад волана, идеален е за разпускане след тежък ден, изпълнен с кралски задължения“, убеден е Рикс.

През 2019 година Принцесата на Уелс е забелязана да кара електрически Jaguar I-Pace, след като Бъкингамският дворец се обръща изцяло към еко коли. Прочутата двойка се вози преди всеки друг в новия Range Rover, излязъл на пазара през 2022 година. Британската гордост е в ръцете им за парада на Свети Патрик.

Land Rover прави коли за кралската фамилия от 1951 година насам. В момента марката е представена от 3 модела в гаража на фамилията. Знае се, че Кейт и Уилям са им големи фенове. Помним, покойната кралица Елизабет Втора шофираше само своите машини Land Rover.
 
 
Астън Мартин


Най-новата клюка в списание OK! гласи, че бъдещият крал е подарил топ автомобил на половинката си за миналата Коледа. Двамата са забелязани да фучат край Норфлок със зелено Aston Martin DBX707. Моделът се произвежда в завода на компанията в Уелс, открит през 2020 година лично от Крал Чарлз Трети. Фабриката осигури работа на стотици в региона. Интересното е, че кола не беше произвеждана в Уeлс от 50 години.

Цената на луксозния SUV е 190 000 паунда без екстрите, които вероятно са се поръчали Уилям и Кейт. Моделът е снабден с турбо 4.0-литров V-8 двигател, доставен от Mercedes-AMG. Вдига стотака за 3,9 секунди, които е чудовищен резултат за този клас, макар и не номер 1. Скромната версия е с 542 коня, а по-мощната с цели  697!


 
 

0 от 500