IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специалното Bentley Mulsanne на кралицата излиза в пенсия

Изработеният за Кралица Елизабет II автомобил отива в музея след дълги години вярна служба

Крал Чарлз вероятно не иска да се вози повече в автомобила Bentley на майка си - Mulsanne, изработен специално за покойната кралица Елизабет II. Сега модифицираният луксозен седан се върна при Bentley и сега е най-новото попълнение към наследствената колекция на автомобилния производител.


Bentley Mulsanne


Представен за първи път в Pebble Beach през 2009 г., Mulsanne остана в производство повече от десетилетие. Когато най-накрая приключи своята кариера през 2020 г., един от последните произведени автомобили отиде не при кого да е, а при Нейно Величество.

Автомобилът е със зелено лаково покритие Barnato, вътре са комбинирани тапицерии в цветовете Twine и Cumbrian, изящни фурнири от орехово дърво Burr и дебели подови стелки агнешка вълна. Колата разполага с поръчкови завеси, както и кралският герб на Обединеното кралство, който е инкрустиран в дървените панели на вратите.


Bentley Mulsanne


На по-функционално ниво предният централен подлакътник е премахнат, за да даде на Нейно Величество място да постави чантата си. Има и панел с допълнителни бутони, които управляват сините полицейски светлини, сирените и мегафона.

Под предния капак кралицата (или по-скоро нейният шофьор) има на разположение 6,75-литров V8 с 537 к.с. - същата спецификация като при останалите 30 последни екземпляра от великолепния флагман на Bentley. Наречени „6.75 Edition by Mulliner“, тези модели от лимитирана серия са предназначени не само да се сбогуват с модела с четири врати, но и да кажат сбогом на неговия V8 двигател.


Bentley Mulsanne


Специалният Mulsanne на Кралицата ще заеме своето място сред наследствената колекция на Bentley от 45 автомобила. Специалната лимузина е третата Mulsanne в колекцията, присъединявайки се към VIN 0002 и модел Speed ​​2019, който е служил в прес отдела на автомобилния производител.


Повече снимки на уникалното Bentley Mulsanne на Нейно Величество Елизабет II ще откриете в галерията:


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Малко спорно е кой кого е надскочил, но е факт че кралицата майка се возеше на Бентли, на пук на псевдо аристократите! Друг факт е че Ролса за жалост отдавна се превъна в автомобил за Китайски, арабски и американски новобогаташи!
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    за жалост така и не можаха да надскочат фантом