IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley представи новия си флагман

Bentayga EWB Mulliner получава диамантено осветление и най-добрите седалки в света

Британският производител Bentley представи удължена версия на SUV-модела си Bentayga - Extended Wheelbase (EWB) Mulliner, която официално е новият флагман на марката. Тя предлага повече пространство в кабината от всеки сравним луксозен конкурент и подобрения, направени по поръчка на клиента, съобщават от компанията.


Bentley Bentayga EWB Mulliner


Базиран на бестселъра на марката Bentayga, този нов вариант е усъвършенстват от екипа на Mulliner, който се е специализирал в доработка на колите на Bentley. Крайният резултат е превозно средство, което изглежда като художествена галерия на колела. То се задвижва от същия 4,0-литров двигател с двойно турбо, който е поставен под капака и на стандартния SUV. Мощността му е 550 к.с. и 770 Нм въртящ момент.

Bentaya EWB Mulliner ще се предлага в конфигурации 4+1 или само с 4 места, като стандартно е оборудван с Airline Seat. Според производителя това е най-модерната система за автомобилни седалки в света, включваща 12 електрически мотора и настройки в 22-посоки. Airline Seat обаче се предлага като опция за Bentayga EWB, който не е Mulliner, така че новият вариант предлага още функции и луксозно оборудване, за да оправдае ролята си на флагман на марката.


Bentley Bentayga EWB Mulliner


Сред тях са кожената тапицерия Mulliner Harmony Diamond Quilt на седалките и панелите на вратите. Освен това има подложки с дълбок косъм, изработени от 100 процента вълна, тапицерията с дървен фурнир Grand Black, триизмерното диамантено фрезовано покритие на централната конзола и името Mulliner, бродирано на всяка седалка. За направата на салона е използвана и кожа Olive Tan, която преминава през устойчив процес на щавене, като се използва органичен вторичен продукт от производството на зехтин.

Функцията Bentley Diamond Illumination също се предлага като стандарт за новия SUV на Mulliner. Системата се състои от десетки светодиоди (12 на всяка от предните врати и 22 на всяка от задните врати), които излъчват светлина през малки перфорации в кожената тапицерия – по-малки от 1 милиметър.


Bentley Bentayga EWB Mulliner


Промените по каросерията включват ексклузивни 22-цолови джанти, които се предлагат като стандарт със самонивелиращи се капачки и могат да бъдат поръчани в полирани или сиво боядисани покрития. Отличителната предна решетка „Double Diamond“ на Mulliner и хромираната долна решетка също присъстват, допълнени от специфичните вентилационни отвори на калниците и двуцветните капаци на огледалата, завършени в цвят Satin Silver и в цвета на каросерията.

Като допълнителна екстра, клиентите могат да се възползват от спецификацията Mulliner Blackline, заменяща почти всички хромирани части по екстериора с гланцово черно покритие – с изключение на емблемите на Bentley.


Bentley Bentayga EWB Mulliner


С мощност от 550 к.с., Bentley Bentayga EWB Mulliner може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди и да развие максимална скорост от 290 км/ч, подпомогната отчасти от системата за задвижване на четирите колела и осемстепенната автоматична скоростна кутия.

Цената на новия флагман на SUV все още не е обявена, но като се има предвид, че стандартната Bentayga с къса база струва около 200 000 долара, а Mulliner с къса база струва 300 000 долара, се очаква EWB Mulliner да бъде още по-скъп.


Още снимки на луксозния SUV - вижте в галерията:


0 от 500