IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена източи 28 000 литра гориво от бензиностанция

Американката се възползвала от грешка в софтуера за зареждане

Жена от Линкълн, щата Небраска, беше обвинена в използване на грешка на системата на бензиностанция, за да зареди своя автомобил, както и други, повече от 28 000 литра безплатно гориво през периода между ноември 2022 г. и юни 2023 г.


зареждане на гориво


Полицията е арестувала 45-годишната Доун Томпсън, която е обвинена в кражба стойност над 5000 долара. Американката се възползвала от проблем в системата за зареждане, който при двойно маркиране на картата за отстъпки изпраща помпата в демо-режим. При него горивото се налива в автомобила, но не се отчита.

Софтуерната грешка е коригирана, а собствениците на бензиностанцията Pump and Pantry предупреждават полицията за кражбата. Органите на реда бързо откриват Томпсън и установяват, че за 6 месеца тя е използвала картата 510 пъти при зареждане. Нещо повече - жената предоставяла картата и на други шофьори, които сипвали гориво без пари.

Като цяло картата с награди е била използвана за източване на 28 000 литра гориво, което по цените на бензина по това време нанесло щети за 27 860 долара.


0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Престъпление е ако е знаела как да провокира тази грешка и се с възползвала от това. Всичко друго си е проблем на софтуера и на бензиностанцията.
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Че тя какво е виновна за сбъгясалата им система - някъде на входа на бензиностанцията или до колонката писано ли е "Забранено двойното маркиране на картата за отстъпки". Къде тук е престъплението?