IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-голямата бензиностанция на света

Тя има 120 колонки за зареждане, а в комплекса работят над 350 души

Най-голямата бензиностанция в света започна работа, като тя разполага със 120 колонки за зареждане, съобщава изданието Drive.


бензиностанция


Целият комплекс заема почти седем хиляди квадратни метра, като за неговата работа са необходими повече от 350 служители дневно.От услугите има обаче ще могат да ползват само шофьори на леки автомобили - забранено е влизането на камиони с цел безопасността на посетителите.

На бензиностанцията-рекордьор могат да се зареждат 120 автомобила едновременно. В допълнение към самите бензиностанции, на територията на комплекса се намират и няколко свързани услуги - заведения за хранене, голям паркинг, зона за отдих и дори търговски център.



Новият комплекс от бензиностанции принадлежи на мрежата Buc-ee. Тя започва работа през 2003 г., а днес портфолиото на компанията включва 58 бензиностанции в цяла Америка. И сега вече е в ход изграждането на нов комплекс в Тексас, който, както се очаква, може да счупи рекорда.


0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 17 ( преди 9 месеца )
    А ти какво очакваш, при положение, че е тръгнал да провери за колко най-бързо може да измине 1000 км с най-малък разход? Можеше да стигне и по-бързо с по-голям разход, можеше да спира по-малко пъти за повече време. Например три пъти по 15 минути и да стигне пет минути по-късно или два пъти по 25 минути и вместо 40 да зарежда 50 минути за 1000 километра, което е най-реалистичният сценарий. Две спирания за 9 часа шофиране Не само че е приемливо, а и силно препоръчително.
  • #17
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    16... спирал е през 1ч, каква далавера е това? Ти ако пикаеш толкова често, сложи си памперс, ако ядеш толкова често... .Колко пъти да ти се обяснва, че не всички имат чак такива потребности? Купи си електричка, ходи карай, а не само сляпо да вярваш и повтаряш тук една и същ мантра. Досаден ставаш, като радио точка си, само предаваш,изобщо не приемаш. И ако ми изтриете коментара, ще затвърдите мнението, че си някой от редакцията...
  • #16
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 15 ( преди 9 месеца )
    Прочете ли въобще цялото мнение от колко до колко са зареждани батериите за 10 минути? Кое му е невъзможното? Спирал е повече пъти за по-кратко време за да пести време от зареждане. Както виждаш е зареждал до максимум 50%, защото след това зареждането става бавно. За колко време се зареждат 220kWh с 250 kW мощност според тебе?
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Нормалните хора спират за да хапнат, да напазаруват или да се забавляват а и това което е написано е лъжа, само някои 800v модели се зареждат достатъчно бързо, масовия автомобил му трябва минимум 30мин.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Какъв час? Общо 40 минути за 1000 км. За час 6 спирания. Първо спиране след 3:03ч. и 364 км Батерията е на 12% и след 10 мин. се зарежда до 47%. Следващо спиране 4:24ч от началото на пътуванетто. Изминати 513 км. Зареждане от 9% до 40% за 11 мин. На 5:45ч и 663км зареждане от 9% до 35% за 7 мин. На 814км и 7:14 последно спиране за зареждане от 9% до 50% за 12 мин. Изминаване на 1000 км за 8:55 часа и останали 8% заряд. Изразходени 220kWh. Средна скорост 112км/ч Виж сам: youtu.be/QpwSXMu1K2 ...
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ще се появяват все повече такива обекти, защото много хора ще са седят по цял час заради електромобилите.
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    дори и кафе не си поръчвам на бензиностанцията бензин до горе и миене на стъкла и стъпка до следващата https://youtu.be/S9qXmtZUcOs
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Ацо ( преди 9 месеца )
    Най голямата бензиностанция във света е със управител Вовата Путин !
  • #10
    14 rate up comment 2 rate down comment
    До 9 ( преди 9 месеца )
    Тук сме с друг манталитет. Като кажеш на някой че ще спреш на бензиностанция по магистралата без нужда от зареждане, те изкарват най-лудия, защото детето щяло да поиска сладолед, а кафето струва 3 лв., сякаш не си спрял именно за да купиш сладоледа на детето и да му дадеш възможност да се разтъпче, за да не стои три часа и половина на едно място и да досажда кога ще стигнем кога ще стигнем кога ще стигнем кога ще стигнем. А в jumbo, където едно водно пистолетче, за което сте спрели излиза 100лв
  • #9
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Koko ( преди 9 месеца )
    Момчета, различна култура, това е. Излишно е да се спори, трябва тук да се живее и тук да се печели, за да се разбере по-добре тази част от американската култура. Да не говорим какви маркетингови проучвания се правят за да се построи такова съоръжение.