IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-голямата бензиностанция на света

Тя има 120 колонки за зареждане, а в комплекса работят над 350 души

Най-голямата бензиностанция в света започна работа, като тя разполага със 120 колонки за зареждане, съобщава изданието Drive.


бензиностанция


Целият комплекс заема почти седем хиляди квадратни метра, като за неговата работа са необходими повече от 350 служители дневно.От услугите има обаче ще могат да ползват само шофьори на леки автомобили - забранено е влизането на камиони с цел безопасността на посетителите.

На бензиностанцията-рекордьор могат да се зареждат 120 автомобила едновременно. В допълнение към самите бензиностанции, на територията на комплекса се намират и няколко свързани услуги - заведения за хранене, голям паркинг, зона за отдих и дори търговски център.



Новият комплекс от бензиностанции принадлежи на мрежата Buc-ee. Тя започва работа през 2003 г., а днес портфолиото на компанията включва 58 бензиностанции в цяла Америка. И сега вече е в ход изграждането на нов комплекс в Тексас, който, както се очаква, може да счупи рекорда.


0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 10 месеца )
    И ти очевидно не си гледал клипа, защото в него казват че клиентите се задържат на бензиностанцията средно 20 минути, докато ако си гледал клипа и си чел мненията ми, за 1000 км един електромобил спира четири пъти за средно по 10 минути на зареждане. Ако спрат да хапнат на една такава бензиностанция, спиранията могат да се ограничат на две по 20-30 минути за нормално хапване, като бял човек за 9-часово пътуване за изминаване на 1000 километра, а не на суха храна и студено кафе .
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До 6 ( преди 10 месеца )
    Ако въобще си гледал клипа, тези 350 човека всъщност работят в ресторанта и по магазините в тази бензиностанция и ако там зареждат само нашите антиелектрици и такива като тебе, тази бензиностанция щеше да фалира още на първия месец. Също както и бензиностанциите по магистралите и щяхте да се чудите къде да зареждате и да отидете до тоалетна. Упс забравих че вие ходите по веднъж седмично и карате дневно от два резервоара гориво, като докато ги изразходвате излизате от автомобила само за 5 мин.
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    че кой се храни на бензиностанция като ходиш на ресторант зареждаш ли гориво
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    4, нормално да са повече. Все пак ел колата блокира колонката за време, през което биха заредили много повече с ДВГ. Логично трябват повече места за картаджии ;).
  • #4
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Do 1 ( преди 10 месеца )
    След бързо търсене за най-голямата зарядна станция за електромобили още в първите резултати се набива на очи това заглавие : Tesla to Build a 164-Stall Supercharger in California, the Largest Ever Known. А е близко в момента в който зарядните станции за електромобили ще станат повече от бензиностанциите включително и в България. Само до преди три години по магистрала Тракия нямаше нито една зарядна станция, а сега зарядните станции за електромобили са повече от бензиностанциите по магистрала ...
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    До 1 ( преди 10 месеца )
    Не се притеснявай. На която и да е бензиностанция винаги има повече паркоместа отколкото са колонките и не вярвам тази да прави изключение. На 120 колонки вероятно има поне 500 паркоместа, а зарядното за електромобили си е обикновено паркомясто до което има колонка за зареждане и като нищо някоя външна фирма ще инсталира 200 зарядни за електромобили, които нямат нужда и от един човек персонал. А най-забавното е, че тези с електромобилите ще прекарват по-малко време на бензиностанцията.
  • #2
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ако беше в България, щеше да фалира. Абсолютно безсмислена станция за повечето антиелектрици, които пълнят резервоара за три минути и заминават. Тези 350 човека щяха да си стоят без работа, защото дори при 1000 км пътуване, нашите антита не спират и за една минута по пътя защото с 90 км в час пътя върви трудно и ако спрат ще закъснеят. А глупавите електричари карат със 140 и си губят времето по такива бензиностанции, дори и на тях да няма зарядни станции за електромобили.
  • #1
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Хм, интресно, бензиностанция. А защо не електорстанция? Ааа, да, дреме им на американците за екология и електрички.