IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на една ера - Nissan се сбогува с GT-R R35

Японският производител ще пусне финална серия, ограничена до 1500 бройки

Поколението R35 на Nissan GT-R е на пазара от 2007 г., което е много за един модел. „Убиецът на суперколи“, както наричат японското купе, обаче няма да се задържи още дълго. Според последните информации, Nissan подготвя една последна, финална серия в органичен тираж.


Nissan GT-R


Японското издание Mag X съобщава, че Nissan е готов да представи последния GT-R R35, който ще се води моделна година 2025. От него ще бъдат произведени само 1500 бройки, като 300 от тях ще бъдат в топ-версията Nismo. Не е ясно дали прощалната серия ще се предлага само в Япония или и на други пазари.

Засега са известни малко подробности за автомобила, но като се има предвид, че GT-R (2024) беше представен само преди 12 месеца с набор от визуални промени, включително нови предни и задни панели, едва ли по новия вариант ще има съществени подобрения. Вероятно той ще получи някои визуални промени и допълнително оборудване, защото е малко вероятно Nissan да вложи огромна сума в кола, чието производство ще бъде прекратено само след 1500 бройки.

Ако информациите са верни, това ще бъде краят на R35 GT-R, което означава, че прощалната серия ще получи някои специални надписи или стикери по каросерията. Технически промени няма да има, като стандартният модел се задвижва от 3,8-литров туин-турбо V6 с 565 к.с. и 632 Нм, а GT-R Nismo - от същия мотор, но с 600 к.с. и 651 Нм.


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Куку ( преди 1 месец )
    Яд ме е че нямам толкова излишни пари, и така не си купих най- мечтаната от мен кола. А и беше достъпна преди няколко години...
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    JDM ( преди 1 месец )
    Извън тези коментари...годзила си е годзила....от 280 нагоре все едно тръгва отначало...страхотна стъпка...на супер спорт режима от старт първите мили секунди ти е размозано пред очите...колкото и да ги одумваме японците такива и онакива били...за мен това е един гениално измислен автомобил...
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 1 месец )
    Без Нисан (и френската държава), перачницата рено отдавна да е закрита и забравена!
  • #3
    7 rate up comment 15 rate down comment
    До долния ( преди 1 месец )
    Без Рено нямаше изобщо да има гтр
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Кое е общото между Рено и Гтр ?Може би технологията е от Рено или те го произвеждат ,или дизайна е техен ?Или просто си говориш колкото да не заспиш в тихият неделен следобед !
  • #1
    6 rate up comment 23 rate down comment
    Факт ( преди 1 месец )
    Добре че е патерицата Рено за да са живи и тия още