fallback

Легендарна марка изпрати в историята всички седани с ДВГ

Jaguar става изцяло електрически от 2025 година, дотогава ще прави само SUV

Един от най-важните автомобилни брандове на Великобритания - Jaguar, потвърди, че спира производството на всички модели освен гамата SUV, която ще бъде налична само с електрически двигатели. Компанията, създала култови модели от 1935 година насам, превключва на новата вълна до броени месеци.      

Още през 2022 година Jaguar Land Rover обяви курс към нулеви емисии до 2039 година. За тази цел британците инвестираха много пари в електрически модели, както и в съкращаване на вредните емисии от останалите.

Сега обаче стана ясно, че Jaguar ще хвърли в боклука всички седани и спортни модели още този юни. Заводът край Бирмингам ще мине изцяло на електрическа вълна. Това означава край за  велики модели като F-Type, XE и XF.

Остават само E-Pace, F-Pace и електрическият I-Pace от SUV гамата. Те ще се произвеждат до 2025 година, после остават електрическите варианти, включително и нови такива. Затова се очаква голяма битка сред феновете на марката, които ще се опитат да се вредя до последните модели с ДВГ.

Говорител на Jaguar Land Rover заяви: "Като част от преминаването на JLR към електрическо бъдеще, продукцията на Jaguar в нашия завод Castle Bromwich ще приключи до юни тази година. Мощностите в страната преминават изцяло към производство на електрически коли от ново поколение. Jaguar започва с голямо вълнение новата ера на модерен и луксозен, изцяло електрически бранд“.

Очаква се експанзията да продължи с GT модел, който според началниците ще е нещо невиждано досега. Въпросната кола още не е изтичала по медиите, но се знае, че ще разполага с 600 коня и огромен пробег от почти 700 километра! Първите бройки ще са на пазара през 2025 година, а предполагаемата цена за местния пазар ще е около 100 000 паунда.

 

fallback
  • #20
    Доктора ( преди 1 месец )
    До #4 Не ги купуват такива като теб и тези които не могат да ги поддържат редовно и с качествени консумативи.Първо XF-257 000 км.,сега F-pace на 210 000 и няма такава возия!Луксозни,солидни,сигурни.Тези коли са за солидни хора,със солидно положение и солидни доходи.Така е за всички стоки.Това,че не са за Вас не е порок на марката.
  • #19
    guest ( преди 2 месеца )
    Скапана фирма, със скапани автомобили, произхождаща от скапана държава. Продадена в друга скапана държава.
  • #18
    ddd ( преди 2 месеца )
    е най-накрая, имат извинение да се откажат от ДВГ, защото попринцип и немогат да направят сполучливо такова толкова много годи вече
  • #17
    Хрис ( преди 2 месеца )
    ***
  • #16
    фф ( преди 2 месеца )
    от както ми строши бутало в цилиндъра мразя Ягуари...
  • #15
    Ужас, горките ( преди 2 месеца )
    Като всичко ново и модерно така и SUV четата ще бъдат загърбени в един момент и край
  • #14
    Джинката ( преди 2 месеца )
    Те тия никакви ги няма и без това
  • #13
    Сашо ( преди 2 месеца )
    Точно индийско си е качеството. Все едно ленд роувър. Гаранцията не може да изкара.
  • #12
    До #4 ( преди 2 месеца )
    Завистта си личи много, за жалост, тя е основно качество на нашия народ...Какво индийско има в Ягуар, ще покажеш ли?Защото мога да те уверя, че няма нито един индийски болт по моя Ягуар.
  • #11
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Биг Мистейк, марк май уордс!
fallback
Последни