IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникалният Jaguar I-Pace на Чарлз III се продава

Това е единствената бройка от модела в този цвят

Веднъж в живота сигурно човек има шанс да купи първия еко автомобил на кралска особа и такава се открива на 2 март. Тогава е насрочен аукцион за Jaguar I-Pace, купен лично от Чарлз Трети. Кралят, който е известен фен на колите и екологията, го притежава от 2018 година. Звярът е първия изцяло електрически в гаража на фамилията.


Jaguar I-Pace


Моделът с най-голям пробег Jaguar I-Pace EV400 HSE е в цвят „Loire Blue” по лична заръка на краля. Победителят в аукциона не само ще притежава първата електрическа кола в семейството на Чарлз Трети, но и единствения модел I-Pace на света, оцветен в този тон. Уникален е и интериорът, завършен в скъпа, контрастираща кожа, известна като „Light Oyster Windsor“. Негово величество плаща 60 000 британски лири за луксозния електрически автомобил, който на аукциона ще стартира на цена между 55 000 и 70 000 паунда.

Подобно на своя собственик I-Pace има богато наследство – печели 62 награди, между които Автомобил на годината в света, в Европа и в Обединеното кралство.  Не е изненада, че Чарлз, тогава още принц, решава да го купи. Припомняме, краят има още един еко звяр - 1965 Aston Martin DB6 Volante, който се движи на биоетанол, получен от джибрите на вино.


Jaguar I-Pace


Иначе този електрически SUV има пробег между 405 и 440 километра. Преди да му бъде доставена колата, крал Чалз се снабдява с бързо зарядно в своята официална лондонска резиденция - Clarence House После с удоволствие вози Камила и други членове на семейството в електрическата си придобивка. 

През 2020 година кралят явно се насища на играчката и тя бе продадена от представителство на Jaguar на настоящия й  собственик Карън Френч от Бамптън до Оксфорд. Дамата обясни тези дни, че просто си търсила подобна кола, когато попаднала на електрическия SUV.


Jaguar I-Pace


„Вече се бях съгласила на покупката, когато разбрах истинската история на автомобила. Бях напълно смразена! Покарах я 30 000 мили и по Нова година реших, че е време да я продам“, сподели Карън, която е поддържала кралския Jaguar в перфектно състояние.

Няма съмнение, той ще е звездата в търга сред общо 180 класически коли. И несъмнено ще привлече вниманието. Продажбата му идва  наред с новината, че британският пазар на коли втора употреба е живнал напоследък точно заради засиления интерес към използвани електрички.


 

0 от 500