IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откраднатото преди 28 години Ferrari на пилот от F1 беше намерено

Герхард Бергер остава без своето 512М по време на състезание на „Имола“

Полицията на Лондон разкри случай на откраднат преди близо 3 десетилетия автомобил. Отделът за организирана престъпност с превозни средства наскоро е открил Ferrari 512M, което е отнето от пилота от Формула 1 - Герхард Бергер, преди 28 години по време на Гран при на Сан Марино през 1995 г. на пистата „Имола“.


Ferrari 512M


Всъщност, престъпниците отмъкват две коли Ferrari - 512M на Бергер и 355 на съотборника му Жан Алези, от хотелски паркинг по време на състезателния уикенд през 1995 г. Твърди се, че Бергер е видял как крадецът се отдалечава с неговата кола, но не е успял да се намеси.

Лондонската полиция открива автомобила с помощта на компанията Ferrari. През януари автомобилният производител съобщава на органите на реда, че от името на свой американски клиент е направил проверка на кола, закупена от търговец във Великобритания. Оказало се, че автомобилът е бил закаран в Япония след кражбата и влиза обратно в Обединеното кралство през 2023 г. Малко по-късно той е продаден на американския клиент и е конфискуван при опит да бъде изнесен за САЩ.


Ferrari 512M


„Работихме бързо с партньори, включително Националната агенция за борба с престъпността, както и с Ferrari и международни дилъри на автомобили, и благодарение на това сътрудничество открихме миналото на автомобила и му попречихме да напусне страната", коментираха от полицията в Лондон.

Разследването на случая продължава, като до момента няма арестувани. Няма следа и от други отмъкнат автомобил - F355, който е бил собственост на Жан Алези. Въпреки че колите им са откраднати, Бергер и Алези завършват състезанието в Сан Марино през 1985 г. съответно на трето и второ място.


Ferrari 512M

Ferrari 512M


Моделът Ferrari 512M е последната еволюция на известното Testarossa от 80-те години на миналия век. В сравнение с по-ранните версии суперколата разполага с фиксирани, а не с изскачащи фарове. Модернизираният 4,9-литров 12 двигател развива 434 к.с., като от модела са произведени само 510 бройки.


0 от 500