IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци отмъкнаха часовник за 600 000 евро от пилот на Ferrari

Карлос Сайнц все пак успя да настигне обирджиите и да си върне ценното бижу

Пилотът на Ferrari - Карлос Сайнц, е бил обран само нялко часа след финала на Голямата награда на Италия, проведена на пистата "Монца" без уикенда. Испанецът обаче е реагирал бързо и с колеги от екипа на Ferrari е успял да настигне крадците и да си върне отмъкнатия от тях часовник Richard Mille на стойност 600 000 евро, съобщват италианските медии.


Карлос Сайнц


Инцидентът се е случил вечерта в неделя в близост до хотел Armani в Милано, където пилотът е отседнал през състезателния уикенд  Сайнц все пак се е усетил навреме и се е втурнал да преследва обирджиите. В крайна сметка пристигналите на място полицейски служители са задържали двама от престъпниците.

Опитът за грабеж на Сайнц се случи часове, след като Макс Верстапен направи десет поредни победи, поставяйки нов рекорд във Формула 1. На пистата "Монца" Верстапен бе задържан в продължение на15 обиколки от Сайнц, който предишният ден бе спечелил пол-позишън за италианския отбор. В крайна сметка испанецът завърши на трето място, след като беше изпреварен и от други пилот на Red Bull - Серхио Перес.

Интересното е, че през миналата година подобен инцидент като този със Сайнц имаше и с други пилот на Ferrari - Шарл Леклерк. Докато даваше автографи на фенове, той остана без скъп часовник, също от марката Richard Mille. По--късно бижуто беше намерено, а крадците арестувани.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 7 месеца )
    Обран си ако ти откраднат нещо за което си дал пари...не е такъв обаче случая със Sainz...
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 7 месеца )
    Аз друго се чудя. Това са лимитирани серии и няма как да се продаде някъде. Дори и да е на сивия пазар, този който го купи няма как да го носи, защото веднага ще му бъде взет.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Слави и той има такъв часовник, аз си мислех обаче че застрахователите им дават да ги носят само докато снимат Формула 1 след което ги прибират на сигурно но явно не съм прав.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Да си вземат Q&Q и да им е мирна главата...