IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фен отмъкна часовник за 320 000 долара от лидера във Формула 1

Италианската полиция издирва бижуто, свалено от ръката на Шарл Леклер

Лидерът в класирането във Формула 1 след първите три старта от сезона – Шарл Леклер (Ferrari), е останал без скъпия си часовник, струващ 320 000 долара. Бижуто е било отмъкнато от ръката на пилота, докато е раздавал автографи на феновете, съобщава ESPN.


Шарл Леклер часовник


Според информацията, Леклер и кондиционният му треньор Андреа Ферари са били пресрещнати от фенове в град Виареджо. Те заобградили пилота и в суматохата, докато той раздавал автографи, крадец смъкнал часовника от ръката му и избягал. Леклер забелязал липсата по-късно вечерта и подал сигнал в полицията.

Органите на реда издирват крадеца и часовника, който е от от марката Richard Mille и е произведен в една-единствена бройка, предназначена за пилота. Richard Mille е един от спонсорите на Леклер и на тима му Ferrari, като през 2021 г. разработи специален хронограф - RM 67-02 Leclerc, боядисан в цветовете в червено и бяло – цветовете на Монако, под чийто флаг се състезава пилотът.

Леклер лично тества часовника, като го носи известно време, а след това го върна на производителя, който го изложи на търг. И въпреки че производствената му цена беше 320 000 долара, превръщайки го в най-скъпия кварцов часовник на света, неизвестен купувач платил 2,3 млн долара.

Стандартният RM 67-02 е най-лекият спортен часовник на марката, като обикновено струва около 120 000 долара. Пуснати са и няколко модела за определени спортисти, като цената им достига 375 000 долара. А Леклер е поредната суперзвезда от спорта, която се разделя със скъп часовник, след като по-рано тази седмица световния шампион по бокс Амир Хан беше нападнат в Лондон и се прости с обсипан с диаманти хронограф Franck Muller Vanguard на стойност 120 000 британски лири.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Май не разбрахте ( преди 2 години )
    Това наистина е Една Единствена Леклерова бройка, има други такива на други спортисти с техните имена/инициали на задното капаче.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Richard Mille ( преди 2 години )
    една-единствена "бройка" една за 320 000 долара една за 2,3 млн долара ... една за ...
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нещо се объркАх- една единствена бройка , но хем го откраднали от ръката на Леклер , хем някакъв го купил на търг за 2,3 милиона?!?!
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако сте гледали внимателно един клип на Славун и Криско можеи да сте забелязали, че чалгарчето и той е с такъв, иначе мразел офшорките.