IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Много рядко Porsche беше откраднато от музей

Оцененото на 250 000 долара 930 Turbo е регистрирано с фалшиви документи

Всеки фен на автомобилите мечтае да притежава оригинално Porsche 930 Turbo, което обаче струва 250 000 долара и това го прави недостъпно за повечето хора. Мъж от Флорида обаче решава да превърне мечтата си в реалност, като отмъква колата от музей и я регистрира с фалшиви документи, за да може да я използва.


Porsche 930


Даниъл Бойс до такава степен бил запленен от Turbo от 1977 г., че разместил седем автомобила, които са част от музейна експозиция, за да стигне до колата. Без да искат, служителите на музея улеснили крадеца, тъй като оставили ключовете в салона. Бойс задействал алармата в сградата, но пристигналите полицаи не открили нищо подозрително. Едва когато били повикани за втори път, те установили, че колата я няма.

Запис от камерата за наблюдение в 5.15 ч сутринта показа какво се е случило, но след това следите на автомобила се губят. Няколко дни по-късно Бойс е бил забелязан с кафявото 911, а разследването установило, че малко преди това 36-годишният престъпник е регистрирал кафяво Porsche от 1976 г. на името на компанията Triton Engineering. За целта той е използвал документи от друго 911, който е бил разбит преди 23 години и продаден на сервиз в Калифорния.


Porsche 930


Мъжът е бил арестуван, а в телефона му са открити снимки на откраднатото Porsche, а също така и документи за регистрация на автомобил в Мейн, както и други улики за измамата. Мъжът е в ареста, като са му повдигнати обвинения за кражба и измама, а очакваната присъда е затвор и 50 000 долара глоба.


0 от 500