IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена си върна рядък Chevrolet, откраднат преди 13 години

Бюрократични проблеми бавят процеса 48 месеца след откриването на колата

Американка на име Кристин Елиът от Орегон успя да си върне Chevrolet Nova SS от 1971 г., който е бил откраднат през 2010 г. Жената намира колата след 9 години, но заради бюрократични процедури трябва да чака още четири, като проблемите възникват заради държавна политика и невалидни документи на автомобила, съобщи The Drive.

 

Американка си върна рядък Chevrolet

 

През септември 2010 г. Елиът паркира редкия като модел Chevrolet Nova SS, от който са произведени само 5571 бройки, пред къщата на приятел докато посещава рехабилитационен център за наркомани и алкохолици. Два месеца по-късно, след като излиза от програмата, жената установява, че колата е изчезнала.

Дълго време полицията не може да намери Chevrolet Nova SS и случаят е приключен. Елиът обаче продължава търсенето и девет години по-късно вижда колата си в обява за продажба. Веднага се свързва с продавача, като се обръща и към полицията.

 

Американка си върна рядък Chevrolet-2

 

И тогава Елиът се надява да си върне своя Chevrolet Nova възможно най-скоро, но нещата се оказват много по-трудни. Заради бюрократични проблеми американката успява едва четири години по-късно.

Колата е обявена за продажба от търговеца Джереми Конрой, който твърди, че я купил законно от човек на име Анди Мейс. Но колата е без документи. След известно време Chevrolet Nova е пререгистриран, а историята на автомобила не показва, че е откраднат. Измама или не – не се знае, но е факт също така, че полицията редовно изтрива стари данни на откраднати коли от държавната база данни.

 

Американка си върна рядък Chevrolet-1

 

Полицаите в крайна сметка арестуват Мейс по обвинение в кражба на кола, но той успява да излезе на свобода по „технически причини“. Обвинението е отхвърлено, тъй като не може да се намери служебен защитник, който да работи по случая.

В крайна сметка остава да се реши кой сега е собственик на колата. Елиът я иска обратно, но Конрой, който твърди, че е платил 10 000 долара за машината, също я иска. Съдът обаче постановява, че Chevrolet Nova принадлежи на Елиът, тъй като Конрой не разполага с необходимите документи за автомобила. Така жената успява да си върне откраднатия Chevrolet Nova SS едва 13 години по-късно.

 

 

0 от 500