IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ръчни скорости вкараха двама в ареста

Неуспешният опит за кражба на кола беше записан от камера (ВИДЕО)

Двама крадци направиха неуспешен опит да задигнат автомобил, провалил се заради неумението им да боравят с ръчни скорости. Случката е от американския град Джърмантаун, щата Мериленд, където на мъж със синьо Subaru WRX зарежда гориво на бензиностанция.

 

Крадци на коли-1

 

Когато шофьорът се качва в колата си, за да потегли, е нападнат от двама души, които го изхвърлят и сядат вътре. След много кратко време обаче двамата изскачат от автомобила и побягват. Всичко това обаче е заснето от камерите на бензиностанцията и няколко часа по-късно двамата са задържани от полицията.

Подобно на много шофьори в Северна Америка, крадците не са били запознати с управлението на ръчна скоростна кутия, освен че опитват кражбата на място, където всеки знае, че има камери. Когато бандитите видели, че Subaru-то има три педала и скоростен лост, не знаели какво да правят. И затова бягат.



Според полицейския отдел на окръг Монтгомъри пишман нападателите са 16-годишен от Роквил и 17-годишен от Вашингтон. Инспекторите отбелязват, че това не е изолиран случай и вече е имало подобни такива, защото в Северна Америка малко хора знаят как да управляват кола с ръчна скоростна кутия.

Преди броени дни бе съобщено за подобна случка в Чикаго, където мъж опитал, но не успял да задигне Audi A3 и отново заради ръчните скорости. Автоджамбазинът не могъл да подкара автомобила и в паниката от приближаването на полицията извадил ключовете от контакта и ги прибрал в джоба си. В крайна сметка избягал, като се качил на метро, но към ключовете имало проследяващо устройство и малко по-късно бил арестуван.

 

 

0 от 500