IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци отмъкнаха 6 коли за по-малко от минута

Вижте реалната версия на „Да изчезнеш за 60 секунди“ (ВИДЕО)

Дръзки крадци нахлуха в автомобилно представителство в Кентъки (САЩ) и отмъкнаха 6 чисто нови автомобила. Четири от тях бяха паркирани в салона, а други два – пред входа на шоурума.


 Dodge Challenger Hellcat


Нападението е станало през нощта на 28 февруари, но видеото, заснето от охранителна камера, е разпространено едва сега. На него се вижда как крадците влизат в салона, намират ключовете на четирите Dodge Challenger Hellcat, сядат зад волана и един след друг напускат безпрепятствено. Други двама отмъкват паркираните навън коли.

Според собственика на дилърството, кражбата е станала с помощта на някой от служителите. Крадците много добре са знаели откъде да вземат ключовете и как работи охранителната система. Когато служител влезе в сградата той има 60 секунди, за да деактивира алармата. В противен случай тя подава сигнал и до 3 минути на място пристига полицейски патрул. В случая на престъпниците им е отнело само 40 секунди да вземат колите и да избягат.



За щастие полицията бързо е успяла да намери пет от откраднатите Dodge Challenger Hellcat. Първият е заловен близо до автосалона, след като служителите на реда блокирали пътя с лента с шипове. 19-годишният градец се опитал да избяга, но е задържан.

Вторият muscle car e открит изоставен, след като му свършило горивото. Другите три коли са проследени и намерени Кентъки, Тенеси и Алабама, като полицията вече има сведения и къде са намира последният от откраднатите автомобили.


0 от 500