IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работници откраднаха части за 600 000 евро от Renault

До момента за задържани шестима служители на фабриката в Испания

В завод на Renault в испанския град Валядолид са арестувани работници за множество кражби на части, които са стрували на френския автомобилен производител близо 600 000 евро, съобщи Periodismodelmotor.

 

trabajadores-Renault-Valladolid-robar-piezas-2

 

Според изданието един от шофьорите във фабриката е бил в сговор с представител на друга транспортна компания - Arcese España, и с помощта на служител на Renault продуктите са изнасяни от фабриката.

Разследването е започнато в резултат на жалби, подадени както от директора по логистиката на Arcese España, така и от ръководителя на сигурността на Renault за потенциална кражба на части, предназначени за фабриката във Валядолид, като става въпрос за период от повече от година.

 

Renault-Valladolid-Factory-1

 

На 13 декември 2022 г. от Arcese съобщават за кражба на три контейнера с катализатори, които е трябвало да бъдат получени в завода, но мистериозно изчезват. При по-нататъшно разследване Renault открива липсата на два палета инжектори, които се предполага, че са били откраднати през 2021 г., но никога не са били открити поради дефектни охранителни камери. Изчислено е, че в резултат на тези кражби само през 2022 г. компанията Renault е загубила около 589 762 евро, като 69 174 са от катализаторите.

След проверка на охранителните камери са открити видео доказателства за обирите. И тримата заподозрени са арестувани, както и още трима души от фабриката са задържани, а разследването продължава и не се изключват нови арести.

 

trabajadores-Renault-Valladolid-robar-piezas

 

Не е ясно дали загубите, отчетени от двете компании, представляват само цената на самите части, или по-скоро тази сума е плюс загубите, причинени от произтичащите производствени забавяния.

През последните няколко години проблемите с веригата за доставки затрудниха сериозно автомобилната индустрия, като много компании страдаха от критичен недостиг на части и чипове, което доведе до забавяне на производството. В този завод на Renault обаче са намерили частичен отговор на своите си проблеми за доставки, отбелязва изданието.

 

 

0 от 500
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    3 контейнера с катализатори за 50 000евро?! А като ми откраднат моя ми търсят хилядарка за нов.
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    И мейкъти ме измами вчера вика 20 лв за два часа пълна програма а ми иска 30
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези дето искат 100к за Меган (било електричка видиш ли) е видно мамят и служители и клиенти, така е с всички пропаднали компании.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Рено е банда от крад ( преди 1 година )
    Като почнеш от криминалът Гомн, та свършиш с последния бандустанец там.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    А бе то ... ( преди 1 година )
    рено и с или без части да го правят, все е дефектно още в завода!
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 1 година )
    Те ако бяха доволни от заплатите си, щяха ли да крадат? Ето, нашите политици не са доволни от 20000 лева заплати и крадат де що им падне.
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    То на Рено всичката им работа е те такава!
  • #1
    22 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Там работят предимно мароканци и алжирци, което ме навежда на мисълта, че сигурно са замесени представители от тези етноси, които са изключително крадливи, мързеливи и нагли. Нещо като нашите шведи са, но много по-зле от тях. Ама наистина много...