IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple CarPlay ще може да се показва на два екрана едновременно

Така шофьорите ще разполагат с по-усъвършенствана функционалност на картата

Предстоящата актуализация на iOS 17.4 за продукти на Apple ще донесе значителна актуализация на потребителите на Apple CarPlay, съобщават от компанията. Всички автомобили, които имат дигитален инструментален панел и мултимедиен екран, ще получат новата функция в колите си.


Apple CarPlay


Новата настройка, описана от Apple като „ново изживяване на таблото за управление на автомобила“, позволява на шофьорите да изберат какъв формат искат да виждат на информационно-развлекателната система със сензорен екран и на таблото.

„Потребителите ще могат да променят желания тип дисплей между главния екран и екрана на таблото, като щракнат върху бутона за конфигурация на картата в горния десен ъгъл на главния екран на приложението Карти “, се казва в описанието на актуализацията.

Отсега нататък CarPlay също така ще позволява на потребителите да превключват между изглед на картата от нивото на очите и изглед от птичи поглед. Това ще става в автомобила с помощта на един екран. В резултат на това водачите вече ще могат да разполагат с по-усъвършенствана функционалност на картата с упътвания завой по завой пред тях, за разлика от обичайния режим, който досега се появяваше на цифровия инструментален панел.


Apple CarPlay


Въпреки че Apple Maps не е популярен сред болшинството водачи у нас (много хора предпочитат Google Maps), компанията прави всичко по силите си, за да направи Apple Maps по-удобен за потребителя продукт, особено при автомобилите.

Може би удобството на Google Maps е причината шофьорите да го предпочитат за навигация в непозната територия. Например, системата може да извършва офлайн навигация, което е много полезно, ако не сте свързани с интернет. Потребителите на Apple Maps искат това от известно време и Apple най-накрая направи поддръжката на офлайн карти достъпна в iOS 17. В момента iOS 17 е в бета тестване и се очаква да бъде достъпна за потребителите през март.


0 от 500