IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic се превърна в Dodge Challenger и излиза в производство

Творението на Mitsuoka предизвика огромен интерес и събра над 1300 поръчки

Производството на каросерии губи популярност, но японската компания Mitsuoka се опитва да запази този стил. През годините тя създаде някои странни коли, включително Mazda Miata в ретро-стил, която изглеждаше като нещо средно между Morgan Aero 8 и Jaguar XK120.


Mitsuoka M55


Най-нетрадиционната конструкция в последно време е M55. Първоначално тя се появи като концепция в стила на популярните от миналото muscle-cars, а сега ще се превърне в сериен модел, като причината е големият интерес от страна на евентуалния купувачи на автомобили.

Представен през ноември 2023 г., за да отбележи 55-ата годишнина на Mitsuoka, странният аналог на Dodge Challenger всъщност представлява Honda Civic под ретро каросерията. Само за 3 месеца след представянето на колата японската компания е получи 1300 съобщения от хора, които искат за я купят. И тяхното желание ще бъде изпълнено.


Mitsuoka M55


От Mitsuoka обаче предупреждават, че превръщането на M55 в реалност ще отнеме известно време. Компанията възнамерява да пусне колата в продажба до края на 2025 г. Допълнителни подробности все още не са оповестени, но припомняме, че концепцията е базирана на хечбека с пет врати Civic и има 1,5-литров двигател, свързан към шестстепенна механична скоростна кутия.

Фалшивият Challenger с десен волан ще се продава само в Япония. Всъщност, той прилича на американския модел само по предната си част, докато задната напомня на японски купета от 70-те години на миналия век - като Nissan Skyline или Mitsubishi Galant GTO. Профилът е очевидно напомняне, че това всъщност е Civic в основата си


Mitsuoka M55


В салона дизайнерите на Mitsuoka са си направили труда да добавят ретро изглеждаща синя тапицерия и да заменят емблемата на Honda на волана с логото си.

Цените на M55 все още не са обявени, но се очаква серийната версия да бъде доста скъпа. От компанията признават, че няма да могат да произведат достатъчно автомобили, за да отговорят на търсенето. Преобразуването ще отнеме време, тъй като всички необходими промени ще бъдат извършени ръчно.


Още снимки на нестандартния автомобил - вижте в галерията:


0 от 500