IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Две паркирани Tesla бяха запалени в Сан Франциско

Камера е заснела подпалвача на един от изгорелите напълно Model Y (ВИДЕО)

Властите в Сан Франциско разследват два инцидента, при които електрически кросоувъри Tesla Model Y са били запалени в ранните часове на събота. Двата автомобила са се намирали на съседни улици, като камера е заснела неидентифициран индивид. Той пари нещо, което изглежда като хартия, и го поставя върху една от гумите на електрическия кросоувър.



Собственикът на първия Model Y открива изгорялата си кола часове по-късно. Той живее в Сиатъл и е пристигнал в Сан Франциско, за да посети синовете си, които учат в местен медицински колеж. Мъжът коментира, че е изненадан от случилото се, тъй като смятал, че колата му е в безопасност в този квартал.

Същото заяви и собственикът на другата запалена кола. Първоначално той решил, че колата му е открадната или че е забравил къде е паркирал, след което видял пепелта и разбрал какво се е случило. От полицията го уведомили, че преглеждат записи от камерите за наблюдение в района, за да открият причините за пожара, но смятат, че и този Model Y е станал жертва на палеж.

Засега не са известно защо един или двама подпалвачи са решили да се насочат конкретно към Tesla Model Y. Тези инциденти обаче идват след друг пожар в Сан Франциско, при който преди две седмици беше подпалено превозно средство на Waymo. Тогава автономната кола беше атакувана от тълпа хора, които първо счупиха стъклата, а след това я запалиха.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    За средно аритметично на процент Пак ли адреналинката? За 3% средно годишно от фотоволтаиците и един процент през зимата Пак ли адреналинката? За постоянното дуднене за спад на продажбите при 78% годишен ръст, пак ли адреналинката? Когато в края на януари месец докато се срещнахте с другото си аз да пиеш чай с кафе на Боровец, ти обещах че февруари месец ще ти падна на нивото и ще си говорим за хора да покажа на всички какъв си. Преди това ти го спестявах господин инженер със средно образование
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ти да видиш ( преди 2 месеца )
    И за това че инженер Радев е умрял от коронавирус ли е писала адреналинката? И вместо Радев е писала, че кара perpetuum mobile, а Радев нищо не каза? А аз спорих сам със себе си? А вие като по-умни защитавахте теорията на инженер професор свети Радев 2 години, че кара peugeot 308 с 50 км/ч и разход 2.5л на 100, което прави входяща мощност от горивото 12,5 kW, а вие и Радев защитавахте тезата, че ДВГ в този случай отдава 23,45 kW механична мощност на изхода с КПД 187,6%. Пак ли адреналинката?
  • #5
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Адреналинката - електричка пише с Ник Гост.
  • #4
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Да горят! Даже и в България трябва да те организираме такива събития, да се гъбаркаме с електриците, да им гледаме физиономията като си видят горящия електромобил. Три пожарни вода няма да стигнат за гасенето и гаргарата ще е дълга и продължителна.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Някои електромобили сигурно така се "самозапалват"
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Самозапалили са се Теслите,пак лъжат.
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Сигурно и камерите на Тесла са го "заснели" преди да се разтопят.. - идея за Илон: черна кутия за Теслите.