IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cybertruck се провали в дърпане на въже срещу Chevy Silverado

Електронните помощници на електрическия пикап определено му попречиха (ВИДЕО)

Малко след първоначалното представяне на Cybertruck като прототип в края на 2019 г., Tesla пусна видео, в което нейният пикап участва в съревнование по дърпане на въже срещу Ford F-150. Тогава скептиците посочиха, че клипът, който има за цел да демонстрира възможностите на електрическия модел, е манипулиран. И посочиха, че F-150 е със задно предаване и празен товарен леген, което дава предимство на Cybertruck.


Tesla Cybertruck vs Chevy Silverado


Пет години по-късно първите доставки до крайни клиенти на Cybertruck вече са факт. И един от собствениците на пикапа на Tesla реши да провели дали той ще може да се справи в дърпане на въже срещу турбодизелов GMC Silverado. Нещата обаче определено не минаха по план.

Още при първия опит Silverado лесно печели, издърпвайки Cybertruck, сякаш не е огромен пикап с тегло над 3 тона, а малка лека кола. Същото се случва и при втория опит, като причината явно е, че няма как да се деактивира системата за контрол на сцеплението на Cybertruck и тя полудява при всеки опит, агресивно прекъсвайки захранването.

Участниците в експеримента се опитаха да изключат системата, като откачиха един от ABS кабелите на Tesla. Въпреки че този трик позволи на Cybertruck да изтегли Silverado, докато то е паркирано на място, без да има човек в него, но това беше максимумът.



Явно е, че пикапът на Tesla няма как да бъде използван за подобни експерименти, докато не се попречи на тракшън контрола да прекъсва захранването. Един от участниците във видеото предложи потенциално решение - да се включи нещо в щепсела на ремаркето отзад, за да накара пикапа да мисли, че тегли ремарке.


0 от 500