IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият ултра-луксозен Mercedes Mythos идва догодина

Дебютният модел на новата под-марка ще бъде SL Speedster

През май 20222 г. Mercedes-Benz за първи път обяви плановете си за създаването на нова марка от ултра-луксозни модели, наречена Mythos, но оттогава няма никакви новини да нея. В документите за финансовите си резултати за 2023 г., производителят от Щутгарт включи един тийзър на бранда и обяви, че неговият първия модел ще бъде пуснат на пазара през 2025 г.


Mercedes-Mythos


Ако се съди по изображението, това ще бъде „спийдстър“ в стила на SL. Последното поколение на роудстъра се продава само като AMG, но се работи и по луксозна версия на Maybach. А това означава, че ще има и още по-красива версия на модела, като подобренията по нея засега остават в тайна.

Всичко това, разбира се, означава и много сериозна цена. В момента базовият Mercedes-AMG SL 43 започва от 99 500 евро, докато AMG SL 63 излиза над 150 00 евро (без опциите). Това означава, че Maybach SL ще струва поне 200 000 евро, докато Mythos ще е още по-скъпи и няма да е изненада, ако стигне до 3000 000 евро.

Германският производител описа Mythos като специализирана под-марка за „изключително ексклузивни колекционерски автомобили“. Те ще бъдат произведени в малки количества и ще бъдат продадени на „специални клиенти и колекционери на Mercedes-Benz“. Идеята е колите под бранда Mythos да се конкурират с моделите на Bentley, Aston Martin и може би дори Ferrari или McLaren.

Вероятно някой се чуди какъв е смисълът от Mythos, след като Mercedes вече има Maybach в портфолиото си. Идеята в случая е, че богатите стават още по-богати, което позволява на германската компания да увеличи печалбите си, примамвайки клиенти с огромни финансови възможности, търсещи нещо още по-ексклузивно. Резултатите показват, че през 2023 г. подразделението Maybach е увеличило продажбите си с 19% на годишна база, насърчавайки Mercedes да предлага за още по-скъпи и печеливши автомобили.

Големият конкурент BMW има Rolls-Royce, за да изпълни тази роля, и се готви да промени позиционирането на новопридобитата марка Alpina. Тя ще бъде качено в по-висок клас, за да запълни празнината между най-скъпите модели на BMW и „най-евтините“ на Rolls-Royce. На свой ред, Volkswagen Group покрива всички сегменти с богато портфолио от модели на Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche и Bugatti.


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Джаро ( преди 1 месец )
    Ти пиян ли беше като я писа тая статия бе, батенце?? Тцтцт.. Не бях виждал толкова много грешки скоро..
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    AMG SL 63 излиза над 150 00 евро (без опциите).Айде бе!
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "няма да е изненада, ако стигне до 3000 000 евро."-Без номентар за автора.....
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 месец )
    Какво си се размрънкал? Като не ти харесват миксерите си купуваш един Митос и си решаваш проблема!
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    *** бат удоволствието от шофирането.Никой не може да ме накарафда повярвам че това е бъдещето тези миксери ,че са въглеродни неутрални в сравнение с двг ,батерията е по вредна от двг
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И така става заради миксерите от Брюксел които ни налагат на сила да караме миксерите защо да ги караме ако искаме миксерите има ги в магазина за ел уреди но да се надяваме че още нее минал спомена за мерц 190,124 и други доказани легенди и sl но това мисля че няма да издържи дълго недоразумение имат си амг защо им е това не знам подивели са се от някой .Да си спомняме за класическите мерцове но и не само и да си ги пазим нищо друго ни остава. Дано миксерите не оцелят защото ще
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    20222 какво по дяволите значе това ,дали пък не е поредната безсмислица на производител на коли митос какво за бога е тази глупост но пък и мерцедес не са виновни искат да пнепемелят някой лев и се чувстват застрашени от изчезване заради китайците те са им силна конглокенция все пак искат да оцелеят но заради тази групас с ел миксерите няма как да не са уплашени за оцеляването си като славна марка те чиновниците от Брюксел са виновни за такива недоразумения
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 1 месец )
    20222г.?